Εξαφάνισε λίπος και ραγάδες από την κοιλιά!

Η κοιλιοπλαστική, πλήρης ή µίνι, είναι η ιδανική επιλογή για σένα αν, λόγω εγκυµοσύνης ή µεγάλης απώλειας βάρους, απέκτησες ραγάδες ή έχεις λίπος στην κοιλιά.

17.12.2012

εχεις διαβασει

Εξαφάνισε λίπος και ραγάδες από την κοιλιά!

Κοιλιοπλαστική, οι επιλογές σου….

  • Πλήρης Κοιλιοπλαστική Είναι ιδανική αν το δέρµα σου είναι πολύ χαλαρό και υπάρχει πολύ λίπος χαµηλά στην κοιλιά. Αφαιρείται ο λιπώδης ιστός κάτω από τον οµφαλό και µέχρι το τριχωτό του εφηβαίου. Μετά την ολοκλήρωση της επέµβασης θα µείνει µία γραµµή µέσα στο bikini. Ο οµφαλός αναδεικνύεται στη νέα του θέση και ράβεται. Πριν από τη ραφή του δέρµατος, ράβονται και οι µύες ώστε να δοθεί µια πολύ βελτιωµένη µεσαία γραµµή. Πλεονέκτηµα είναι ότι αφαιρούνται και οι ραγάδες που βρίσκονται από τον οµφαλό µέχρι το τριχωτό του εφηβαίου. Η επέµβαση αυτή συνδυάζεται µε λιποαναρρόφηση της κοιλιάς και των πλαϊνών. Έτσι, τα πλαϊνά του κορµού αδειάζουν ταυτόχρονα µε το κέντρο και το αποτέλεσµα είναι αρµονικό.
  • Μίνι Κοιλιοπλαστική Η επέµβαση αυτή είναι σχεδιασµένη για όσες έχουν κάποιο επιπλέον δέρµα και λίπος, αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί µια πλήρη κοιλιοπλαστική. Η ουλή εκτείνεται ακριβώς πέρα απ’ ό,τι για µια καισαρική τοµή και δεν αφαιρείται όλο το δέρµα κάτω από τον οµφαλό. Ο οµφαλός δεν κόβεται και απλά µετατοπίζεται λίγο πιο κάτω.
  • Πόσο διαρκούν οι επεµβάσεις Από µιάµιση έως τρεις ώρες, ανάλογα µε τις περιοχές που πρέπει να αντιµετωπιστούν. Μπορεί να γίνει µε τοπική αναισθησία και µέθη, αν και το σύνηθες είναι η γενική αναισθησία. Στο νοσοκοµείο παραµένεις συνήθως µία νύχτα, περιστασιακά δύο. Στη µίνι-κοιλιοπλαστική συνήθως µία νύχτα ή και καθόλου.

Πριν από την Επέµβαση

  • Διάκοψε τη φαρµακευτική σου αγωγή Προληπτικά θα πρέπει να διακόψεις κάθε σκεύασµα οµοιοπαθητικό ή φυτικής προέλευσης, ασπιρίνη και αντιφλεγµονώδη για 10 ηµέρες πριν από τη χειρουργική επέµβαση και για 3 ηµέρες µετά. Θα ήταν χρήσιµο στην πρώτη συνάντηση µε τον πλαστικό χειρουργό να έχεις µια λίστα µε τα συνταγογραφηµένα φάρµακα.
  • Σταµάτα το κάπνισµα Αν καπνίζεις, πρέπει να το σταµατήσεις 4 εβδοµάδες πριν και µετά τη χειρουργική επέµβαση. Εναλλακτικά, θα πρέπει να µειώσεις σε 5 τα τσιγάρα ηµερησίως, καθώς αυτό µπορεί να µειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών.

Μετά την Επέµβαση

  • Θα φοράς κορσέ Θα ξυπνήσεις µε µικρά αυτοκόλλητα για τις πληγές και γάζες στην κοιλιά.  Ένας πιεστικός κορσές θα έχει τοποθετηθεί ήδη από το χειρουργείο. Οι πολλές γάζες αφαιρούνται την επόµενη ή µεθεπόµενη ηµέρα. Συνήθως οι επίδεσµοι απαιτούνται για 5-7 ηµέρες. Τον πιεστικό κορσέ φοράς όλο τον 1ο µήνα για να σε προστατεύει στη σταδιακή επανένταξή σου στην καθηµερινότητα.
  • Θα υπάρχουν παροχετεύσεις Η χρήση µιας ή δύο παροχετεύσεων εντός της κοιλίας είναι κοινή, για την αποµάκρυνση οποιουδήποτε ανεπιθύµητου αίµατος ή υγρών. Οι παροχετεύσεις παραµένουν για 48-72 ώρες. Αµέσως µετά την αφαίρεσή τους µπορείς να κάνεις άνετα το µπάνιο σου.

Εξαφάνισε λίπος και ραγάδες από την κοιλιά!

[Ευχαριστούµε τον Δηµήτρη Λαουλάκο, Πλαστικό χειρουργό, Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής Ν.Ν.Α., εξειδικευµένο  Στη Χειρουργική Παχυσαρκίας και τη Μικροχειρουργική, µέλος Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής, Αισθητικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής (EBOPRAS),
laoulde@gmail.com]

[related id="6283"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece