Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη ρινοπλαστική

Η σωστή ρινοπλαστική βελτιώνει τη γενική εικόνα του προσώπου, δηλαδή τονίζονται τα μάτια και τα ζυγωματικά και με αυτό τον τρόπο ελευθερώνεται το άνω χείλος εφόσον αυτό χρειάζεται.

01.03.2012

εχεις διαβασει

H Ρινοπλαστική, η Επανεπέμβαση Ρινοπλαστικής και η Επανόρθωση Ρινός είναι τρεις διαφορετικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στη μύτη.

• Κλασική Επέμβαση Ρινοπλαστικής
Πρόκειται για την αισθητική επέμβαση με τη μεγαλύτερη ζήτηση στη χώρα μας, όμως δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγεί σε επανεπέμβαση και σπανιότερα σε επανόρθωση ρινός. Άλλωστε οι πλέον σχολαστικοί χειρουργοί ρινός θεωρούν τη ρινοπλαστική ως τη δυσκολότερη αισθητική επέμβαση σε δικαίως απαιτητικούς ασθενείς.

Ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να ακολουθεί με ευλάβεια την ιατρική διαδικασία: διάγνωση του προβλήματος, καθορισμός του πλάνου της χειρουργικής θεραπείας με βάση τη γνώση της ανατομίας και της συμπεριφοράς των ιστών, άψογες συνθήκες χειρουργείου και μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Τα αισθητικά χαρακτηριστικά της κομψής «φυσιολογικής» μύτης, οι αισθητικές ενότητες που εμπλέκονται (άνω χείλος, μάτια, μέτωπο, ζυγωματικά, πιγούνι), η αντίληψη για το ωραίο, καθώς και τα φυλετικά και τοπικά χαρακτηριστικά καταγωγής πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν στη διάγνωση.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την καλή έκβαση της επέμβασης, ενώ το χειρουργικό ταλέντο έπεται, αλλά είναι επίσης απαραίτητο.

Ο έλεγχος της αναπνοής πρέπει, επίσης, να συμπεριλαμβάνεται στη διαγνωστική προσέγγιση, να εντοπίζεται η ανατομική βλάβη (σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερπλασία κογχών, ρινική βαλβίδα) και να διορθώνεται κατά την επέμβαση από τον ίδιο χειρουργό.

Πρόβλημα αναπνοής μετά τη Ρινοπλαστική -ή όχι ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα- σημαίνει λανθασμένη διάγνωση, ανεπαρκής γνώση της ανατομίας, λάθος χειρουργικό πλάνο ή μικρό χειρουργικό ταλέντο, ενώ σπάνια επιπλοκή της επέμβασης.

Ο σωστός χειρισμός των ανατομικών στοιχείων, που συνθέτουν την κατασκευή της μύτης, δίνει πάντα ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει με τις γύρω αισθητικές ενότητες. Έτσι, η σωστή ρινοπλαστική βελτιώνει τη γενική εικόνα του προσώπου, δηλαδή τονίζονται τα μάτια και τα ζυγωματικά και ελευθερώνεται το άνω χείλος εφόσον χρειάζεται. Αν ο χειρουργός δεν σεβαστεί όλες αυτές τις αρχές, ο ασθενής εμπλέκεται στις διαδικασίες της επανεπέμβασης με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που τη συνοδεύουν.

[related id="618"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece