5 πολύτιμες συμβουλές για τη χρήση του ξηρού σαμπουάν

Το λεγόμενο dry shampoo έρχεται να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και δίνει την τέλεια εναλλακτική λύση, όταν δεν προλαβαίνεις να λούσεις τα μαλλιά σου. Είσαι σίγουρη, όμως, πως ξέρεις να το χρησιμοποιείς;

06.08.2020

εχεις διαβασει

Αυτό συνεχίζει να είναι το δημοφιλέστερο χρώμα μαλλιών στο Google

Αρχικά, ας δώσουμε έναν σύντομο ορισμό για τη χρήση του ξηρού σαμπουάν: το ξηρό σαμπουάν είναι σαμπουάν σε σκόνη ή σπρέι, το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι σα να έλουσες μόλις τα μαλλιά σου, χαρίζοντάς σου παράλληλα ελαστικότητα, όγκο και λάμψη. Ουσιαστικά, απορροφά τη λιπαρότητα από τη ρίζα της τρίχας φρεσκάροντας άμεσα το hair style σου.

5 top tips που πρέπει να έχεις υπόψη για τη χρήση του ξηρού σαμπουάν

Διάβασε επίσης: 5 κορυφαίες συμβουλές για όλες εμάς που έχουμε σπαστά μαλλιά

Ποσότητα

Εφάρμοσε το ξηρό σαμπουάν μόνο στις περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη, δηλαδή τις πιο λιπαρές (συνήθως είναι οι ρίζες). Στα υπόλοιπα μαλλιά ψέκασε μία μικρή ποσότητα και σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών, ώστε να αποφύγεις -όσο μπορείς- το φαινόμενο αυτό που θυμίζει «χιόνισμα».

Τρόπος

Μόλις ψεκάσεις το προϊόν, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ώστε η ποσότητα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την περιοχή.

«Χιόνι»

Αν ήσουν υπερβολική με την ποσότητα και «χιόνισε» στο κεφάλι σου, βούρτσισε τα μαλλιά σου μέχρι να φύγουν τα λεγόμενα «ασπράκια» από το κεφάλι σου. Έπειτα, κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε τα δάχτυλα σου να απορροφήσουν λίγο ακόμα από την περιττή ποσότητα.

Εxtra tip

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις ξηρό σαμπουάν στις άκρες, διότι θα τις κάνεις ξηρές και εύθραυστες. Εναλλακτικά, στις άκρες σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό λάδι που θα προσφέρει ενυδάτωση και θα μειώσει το φριζάρισμα.

[related id="26657"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece