Πώς θα κρύψεις την ηλικία στα μαλλιά σου;

Οι παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση των μαλλιών δεν έχουν πάντα σχέση με την ηλικία.

30.11.2019

εχεις διαβασει

Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Να ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες για να το καταπολεμήσεις στη ρίζα του!

Το styling

Το καθημερινό χτένισμα με θερμό αέρα, το ψαλίδι, η πρέσα ισιώματος, ακόμη και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων αφυδατώνουν την τρίχα, κάνουν την εξωτερική στιβάδα της πιο τραχιά και, επομένως, πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. «Αυτό δε σημαίνει ότι αφήνουμε τα μαλλιά μας αχτένιστα, απλώς κάνουμε το styling με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πιο ανώδυνο γι’ αυτά» επισημαίνει η Αθηνά Τζάνετ – Κορώση. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα και ποτέ, μα ποτέ, μην ακουμπάς το πιστολάκι πάνω τους.

Οι εξωτερικοί παράγοντες

Ο ήλιος, η ζέστη, ο αέρας είναι μερικοί μόνο περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά σου. Εάν, μάλιστα, επιδρούν ταυτόχρονα, η ζημιά πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά. Έτσι, αν βρέχεις τα μαλλιά σου και τα στεγνώνεις στον ήλιο πάνω από μία φορά την ημέρα, όπως πολύ συχνά κάνουμε όλες μας το καλοκαίρι, η φθορά εντείνεται. «Ένα leave-on προϊόν, ειδικά για εκείνες τις ώρες που τα μαλλιά μας εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο και το καυσαέριο, μπορεί να αποτρέψει τη ζημιά» συμβουλεύει η ειδικός.

Η φθορά του χρόνου

Όσο μεγαλώνεις η παραγωγή σμήγματος μειώνεται. Η υδρολιπιδική μεμβράνη, δηλαδή η ασπίδα προστασίας του τριχωτού, εξασθενεί και, επομένως, η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της και γίνεται πιο ευαίσθητη στις εξωτερικές επιδράσεις. Επιπλέον, ως συνέπεια του χρόνου, η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται και το τριχωτό δεν τρέφεται σωστά. Και τα δύο φαινόμενα συμβάλλουν στο να στερείται η ρίζα της τρίχας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και λιπίδια, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται σωστά. Έτσι, όπως οι ρυτίδες εμφανίζονται γύρω από τα μάτια σου, τα μαλλιά σου εμφανίζουν τα δικά τους σημάδια γήρανσης. Δηλαδή, χάνουν την πυκνότητα και τη ζωντάνια τους.

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece