Πώς να κάνεις ξανθές ανταύγειες χωρίς βαφές: 7 φυσικοί τρόποι

Χαμομήλι, λεμόνι, ελαιόλαδο, μέλι και κανέλα γίνονται οι βοηθοί σου για να κάνεις με φυσικό τρόπο ξανθιές ανταύγειες στο σπίτι! Δες τις φυσικές συνταγές και τα βήματα.

31.07.2020

εχεις διαβασει

μάσκα μαλλιών με αβοκάντο

Κανέλα

Η κανέλα είναι ιδανική για πιο πυρόξανθες, κοκκινόχρωμες ανταύγειες.

  • Ανάμιξε τριμμένη κανέλα με conditioner για να φτιάξεις μια πηχτή πάστα. Άπλωσέ τη στα μαλλιά σου με ένα πινέλο κουζίνας και σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο (για ανταύγειες) ή με ένα πλαστικό σκουφάκι (για όλα σου τα μαλλιά).
  • Άφησε το μείγμα στα μαλλιά σου για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα για πιο φωτεινό αποτέλεσμα.
  • Λούσου ως συνήθως. Ξέπλυνε το μίγμα, λούσου και μετά άπλωσε conditioner στα μαλλιά σου και άφησέ τα να στεγνώσουν. Επανάλαβε τη διαδικασία για πιο ζωηρόχρωμες κοκκινωπές ανταύγειες.

Χένα

  • Φτιάξε μια πάστα χένας. Ανάμιξε 3 κ.σ. σκόνη χένας με 1/2 φλιτζάνι βρασμένο φιλτραρισμένο νερό. Άφησε το μίγμα για 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προετοιμάσου να απλώσεις τη χένα. Η χένα λεκιάζει το δέρμα και τα ρούχα, οπότε φόρεσε ένα παλιό μακρυμάνικο πουκάμισο και γάντια για προστασία. Άπλωσε λοσιόν ή κρέμα στο λαιμό σου και στη γραμμή της ρίζας για να αποφύγεις τους λεκέδες από τη χένα σε αυτά τα σημεία.
  • Άπλωσε με μασάζ το μίγμα της χένας στα μαλλιά σου. Είτε κάλυψε όλα σου τα μαλλιά με τη χένα είτε άπλωσέ τη μόνο στις τούφες που θέλεις να φωτίσεις. Σκέπασε το κεφάλι σου με ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου για να εμποδίσεις τη χένα να στεγνώσει πολύ γρήγορα.
  • Άφησε το μείγμα στα μαλλιά σου για 2-3 ώρες. Βγάλε το σκουφάκι και άπλωσε στα μαλλιά σου conditioner. Ξέπλυνε τη χένα και το conditioner προτού τα λούσεις όπως συνήθως.

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece