7 πράγματα για τα οποία μετανιώνεις συνήθως στη ζωή σου

Το «τι θα γινόταν αν…» αποτελεί συχνή σκέψη στο μυαλό όλων μας οδηγώντας μας στο να πιστεύουμε πως η τόλμη παίζει τελικά τεράστιο ρόλο στην προσωπική μας ευτυχία

11.12.2018

εχεις διαβασει

7 πράγματα για τα οποία μετανιώνεις συνήθως στη ζωή σου

Κάθε άνθρωπος καταλήγει σε πολλές περιόδους της ζωής του να μετανιώνει για διάφορα πράγματα που έκανε ή που δεν τόλμησε να κάνει. Φιλίες, έρωτες, προσωπικές και επαγγελματικές αποφάσεις και λόγια που πλήγωσαν, μπαίνουν συχνά στο μικροσκόπιο όλων μας, στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε αν πράξαμε σωστά ή λάθος και κατά πόσο οι αποφάσεις μας έχουν καθορίσει μια συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε στο παρόν.

Όλα αυτά είναι στην ανθρώπινη φύση. Ποιος δεν μετάνιωσε για κάποια επιλογή του παρελθόντος; Ωστόσο, υπάρχει μια βασική διαφορά: Δεν μετανιώνουν όλοι οι άνθρωποι για τον ίδιο λόγο.

Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξαν δύο Αμερικανοί ερευνητές ψυχολόγοι, των οποίων η σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Social Psychological and Personality Science».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας ετών, οι δύο επιστήμονες υποστήριξαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων συνηθίζει να μετανιώνει περισσότερο για πράγματα που δεν έκανε παρά για όσα τόλμησε να κάνει, ακόμα κι αν εκείνα είχαν άσχημες συνέπειες.

Το «τι θα γινόταν αν…» αποτελεί συχνή σκέψη στο μυαλό όλων μας οδηγώντας μας στο να πιστεύουμε πως η τόλμη παίζει τελικά τεράστιο ρόλο στην προσωπική μας ευτυχία. Όπως υποστήριξαν, η νούμερο ένα αιτία για την οποία μετανιώνουμε είναι οι ερωτικές μας σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα,οι ερωτικές σχέσεις οι οποίες… έμειναν μισές καθώς δεν τολμήσαμε να τις πάμε παραπέρα.

Οι γυναίκες, μάλιστα, μετάνιωσαν σε διπλάσιο ποσοστό από τους άνδρες στα ζητήματα καρδιάς. Όσο για το ποιες άλλες κατηγορίες προβλημάτων κάνουν τους ανθρώπους να μετανιώνουν συχνότερα;

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Topics:

Περισσότερα από Καλή ζωή

Πώς να καταλάβεις τι σκέφτεται ο άλλος; Μάθε να διαβάζεις το μυαλό των άλλων

Δε θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις τι σκέφτονται οι άλλοι; Οι ειδικοί θεωρούν πως μπορούμε. Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, αυτή την κρυφή δύναμη.

Πώς φιλάει ένας άντρας και τι σημαίνει για το χαρακτήρα του;

Ο τρόπος που σε φιλάει δείχνει πράγματα για την προσωπικότητά του. Αναγνώρισε το στυλ του από και δες τι σημαίνει για εκείνον.

5 επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν τι κάνουν την πρώτη ώρα στη δουλειά

Πώς περνούν αυτές οι επιτυχημένες γυναίκες την πρώτη τους ώρα στη δουλειά; Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις τα βήματα τους;

Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

H συναισθηματική ισορροπία είναι το μυστικό για την ευτυχία, λένε οι ειδικοί. Μήπως δυσκολεύεσαι να τη διατηρήσεις και επιτρέπεις στα συναισθήματα σου να φτάσουν σε… σημείο βρασμού;

Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα
Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα

Κοίτα να δεις τελικά που το φλερτ είναι πιο εύκολο απ’ ότι πίστευες

Ανάλυσέ Το | Πώς να απλοποιήσεις τη ζωή σου
Οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να μην ασχολείσαι με οτιδήποτε περισσό για εσένα

#shapegreece