Πόσο πιάνουν οι συμβουλές για αυτοπεποίθηση; Υπάρχουν όμως 5 κινήσεις που αν καταφέρεις να κάνεις θα σε βοηθήσουν

Το πόσο αυτοπεποίθηση έχεις, βασίζεται εντελώς σε εσένα. Δες πώς θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση τώρα!

14.09.2018

εχεις διαβασει

περιποίηση προσώπου μετά τα 40

Για να παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις – στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στη ζωή σου – είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι που το συνειδητοποιείς για τα καλά όσο περνούν τα χρόνια. «Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, είσαι πρόθυμη να πάρεις ρίσκα και να διαχειριστείς καλύτερα οποιαδήποτε ατυχία. Επιπλέον, σκέφτεσαι περισσότερο δημιουργικά και δουλεύεις σκληρότερα» λέει ο Cameron Paul Anderson, Ph.D., καθηγητής στο Haas School of Business του Berkeley.

Διάβασε επίσης: Το #1 κοινό των επιτυχημένων; Η υπερβολική αυτοπεποίθηση!

«Η γενετική ευθύνεται για το 34% της αυτοπεποίθησης σου» εξηγεί ο Anderson. Αυτό σημαίνει πως ευθύνεσαι για τα υπόλοιπα 2/3. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση τώρα!

Άκουσε τη δύναμη σου

«Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως όλοι μπορούν να γίνουν καλοί σε κάτι, άσχετα από το αρχικό επίπεδο τους τείνουν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση από εκείνους που πιστεύουν πως οι ικανότητες είναι έμφυτες» λέει ο Anderson. Έχοντας ένα mind-set που αναπτύσσεται σε βοηθά να ξεπεράσεις παλιές αποτυχίες και να αποκτήσεις περισσότερο θάρρος για το μέλλον. Για να υιοθετήσεις αυτή τη φιλοσοφία, ο Anderson συστήνει να δίνεις προσοχή στις μικρές νίκες, γιατί εκείνες θα «χτίσουν» την πίστη στις ικανότητες σου.

«Χτίσε» την πνευματική δύναμη σου

«Η άσκηση είναι ένα από τα ισχυρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου» λέει η Louisa Jewell, συγγραφέας του Wire Your Brain for Confidence: The Science of Conquering Self-Doubt. «Όταν ασκείσαι, ο εγκέφαλος σου λαμβάνει μηνύματα από το σώμα σου που λένε ότι είσαι δυνατός και ικανός. Μπορώ να σηκώσω βαριά αντικείμενα και να τρέξω μεγάλες αποστάσεις» εξηγεί.

Κάνε yoga

Συγκεκριμένες θέσεις yoga μπορούν να σου χαρίσουν αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα στο Frontiers in Psychology. H στάση του βουνού και του αετού  ενισχύουν την ενέργεια και το αίσθημα δύναμης.

Ξανά γράψε την ιστορία σου

Όταν σκέφτεσαι πως δεν είσαι καλή σε έναν τομέα της ζωής σου, χρησιμοποίησε Γ’ πρόσωπο: «η Μαρία έχει άγχος», αντί για «είμαι αγχωμένη», προτείνουν οι ερευνητές από το University of Buffalo. Ακούγεται ανόητο, αλλά δουλεύει: Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνική πριν μιλήσουν δημόσια μπροστά σε κοινό, ένιωσαν περισσότερο αισιόδοξοι για την επίδοση τους, σε σχέση με εκείνους που δε το έκαναν. Το γ’ πρόσωπο δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα σε εσένα και την ανασφάλεια σου, δίνοντάς σου χώρο να επαναπροσδιοριστείς.

Δες τον εαυτό σου να νικά

Όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει κάτι, ο εγκέφαλος σου αντιδρά σα να το έκανες πράγματι, δείχνει έρευνα από το University of Washington. Αυτό θα σε βοηθήσει, όταν προετοιμάζεσαι για κάποιο συγκεκριμένο event, αγώνα δρόμου κ.ά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Να συγκατοικήσω ή όχι; 7 σημάδια πως δεν είσαι έτοιμη (ακόμα κι αν πιστεύεις το αντίθετο!)

Αν θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σου, αλλά έχεις «δεύτερες» σκέψεις, τότε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει.

Πώς να εκφράσω την αγάπη μου; Ξέρεις ποιες είναι οι 5 γλώσσες της αγάπης;

H Σοφία Κλώτσα μάς εξηγεί τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι εκφράζουμε αγάπη ή επικοινωνούμε την έγνοια μας για τους άλλους.

Νάντια Μπουλέ
Νάντια Μπουλέ: «Η ψυχοθεραπεία είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις»

Η Νάντια Μπουλέ μίλησε για τα πάντα (σχεδόν) στη Μυρτώ Μήτσιου.

γυναίκα υγεία χαρά ευτυχία
Ενδιαφέροντα σεμινάρια για όσους θέλουν να φροντίζουν το σώμα και το πνεύμα τους

Η διοργάνωση Ευημερώ έκανε την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζει να τροφοδοτεί το κοινό με καινούργια ερεθίσματα και γνώσεις.

#shapegreece