Πόσο πιάνουν οι συμβουλές για αυτοπεποίθηση; Υπάρχουν όμως 5 κινήσεις που αν καταφέρεις να κάνεις θα σε βοηθήσουν

Το πόσο αυτοπεποίθηση έχεις, βασίζεται εντελώς σε εσένα. Δες πώς θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση τώρα!

14.09.2018

εχεις διαβασει

περιποίηση προσώπου μετά τα 40

Για να παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις – στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στη ζωή σου – είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση και αυτό είναι κάτι που το συνειδητοποιείς για τα καλά όσο περνούν τα χρόνια. «Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, είσαι πρόθυμη να πάρεις ρίσκα και να διαχειριστείς καλύτερα οποιαδήποτε ατυχία. Επιπλέον, σκέφτεσαι περισσότερο δημιουργικά και δουλεύεις σκληρότερα» λέει ο Cameron Paul Anderson, Ph.D., καθηγητής στο Haas School of Business του Berkeley.

Διάβασε επίσης: Το #1 κοινό των επιτυχημένων; Η υπερβολική αυτοπεποίθηση!

«Η γενετική ευθύνεται για το 34% της αυτοπεποίθησης σου» εξηγεί ο Anderson. Αυτό σημαίνει πως ευθύνεσαι για τα υπόλοιπα 2/3. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση τώρα!

Άκουσε τη δύναμη σου

«Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως όλοι μπορούν να γίνουν καλοί σε κάτι, άσχετα από το αρχικό επίπεδο τους τείνουν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση από εκείνους που πιστεύουν πως οι ικανότητες είναι έμφυτες» λέει ο Anderson. Έχοντας ένα mind-set που αναπτύσσεται σε βοηθά να ξεπεράσεις παλιές αποτυχίες και να αποκτήσεις περισσότερο θάρρος για το μέλλον. Για να υιοθετήσεις αυτή τη φιλοσοφία, ο Anderson συστήνει να δίνεις προσοχή στις μικρές νίκες, γιατί εκείνες θα «χτίσουν» την πίστη στις ικανότητες σου.

«Χτίσε» την πνευματική δύναμη σου

«Η άσκηση είναι ένα από τα ισχυρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου» λέει η Louisa Jewell, συγγραφέας του Wire Your Brain for Confidence: The Science of Conquering Self-Doubt. «Όταν ασκείσαι, ο εγκέφαλος σου λαμβάνει μηνύματα από το σώμα σου που λένε ότι είσαι δυνατός και ικανός. Μπορώ να σηκώσω βαριά αντικείμενα και να τρέξω μεγάλες αποστάσεις» εξηγεί.

Κάνε yoga

Συγκεκριμένες θέσεις yoga μπορούν να σου χαρίσουν αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με μία νέα έρευνα στο Frontiers in Psychology. H στάση του βουνού και του αετού  ενισχύουν την ενέργεια και το αίσθημα δύναμης.

Ξανά γράψε την ιστορία σου

Όταν σκέφτεσαι πως δεν είσαι καλή σε έναν τομέα της ζωής σου, χρησιμοποίησε Γ’ πρόσωπο: «η Μαρία έχει άγχος», αντί για «είμαι αγχωμένη», προτείνουν οι ερευνητές από το University of Buffalo. Ακούγεται ανόητο, αλλά δουλεύει: Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνική πριν μιλήσουν δημόσια μπροστά σε κοινό, ένιωσαν περισσότερο αισιόδοξοι για την επίδοση τους, σε σχέση με εκείνους που δε το έκαναν. Το γ’ πρόσωπο δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα σε εσένα και την ανασφάλεια σου, δίνοντάς σου χώρο να επαναπροσδιοριστείς.

Δες τον εαυτό σου να νικά

Όταν φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει κάτι, ο εγκέφαλος σου αντιδρά σα να το έκανες πράγματι, δείχνει έρευνα από το University of Washington. Αυτό θα σε βοηθήσει, όταν προετοιμάζεσαι για κάποιο συγκεκριμένο event, αγώνα δρόμου κ.ά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Πώς να προετοιμάσεις τη σχέση σας για μωρό

Αυτό το μικροσκοπικό και τρισχαριτωμένο αγγελούδι θα φέρει μαζί του μεγαλύτερη χαρά που έχεις ποτέ νοιώσει. Την προσοχή σου όμως! Έχει παράλληλα τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω και στη σχέση σου.

Η γλώσσα του σώματος στους άντρες: Τα 18 σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάς

Όπως κι εμείς, έτσι και οι άνδρες δε λένε πάντα αυτό που νιώθουν. Μάθε όσα «λέει» χωρίς να μιλάει!

8 πράγματα που θα κάνεις κάθε πρωί για μια θετική μέρα

Η πρωινή ιεροτελεστία που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι χαρούμενη.

Τα ζώδια σήμερα: Ημερήσιες προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Αστρολογικό προφίλ και προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

Σε τι βοηθάει ο διαλογισμός; Πώς γίνεται; Να κάνεις κάθε μέρα;

Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη δεξιότητα να ζεις στο 100% το εδώ και τώρα, λένε οι ειδικοί.

Θλίψη, άγχος, θυμός: Πώς θα αντιμετωπίσεις τα αρνητικά συναισθήματα αποτελεσματικά

Μήπως τα αρνητικά συναισθήματα που σε κατακλύζουν είναι συχνό φαινόμενο; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!

#shapegreece