Η ιδανική ώρα της ημέρας για να πάρεις αποφάσεις, να ζητήσεις αύξηση, να πας γυμναστήριο

Εσύ ήξερες πως υπάρχει μια «τέλεια στιγμή» για να κάνεις κάποια πράγματα;

28.02.2020

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

εχεις διαβασει

Αερόβια άσκηση για γλουτούς: 3 tricks για πιο γρήγορο αποτέλεσμα

«Υπάρχει η τέλεια στιγμή για να κάνεις οτιδήποτε» επισημαίνει ο συγγραφέας του The Power of When, Michael Breus, PhD. Το μυστικό είναι να σχεδιάζεις τις υποχρεώσεις σου γύρω από τον μοναδικό σου κιρκαδικό ρυθμό.

8 π.μ.: Πήγαινε στο γυμναστήριο

Ξεκινώντας τη μέρα με μια καλή δόση ενδορφινών, ενισχύονται η διάθεση και η συγκέντρωσή σου. «Μετά ο εγκέφαλός σου θα λειτουργεί με πλήρη διαύγεια» σημειώνει ο Michael Breus.

10 π.μ.: Πάρε σημαντικές αποφάσεις

Όσο περνάει η μέρα «κουραζόμαστε» να παίρνουμε αποφάσεις και τότε αρχίζουμε να ακολουθούμε την πιο εύκολη επιλογή αντί για την πιο έξυπνη. Αντιμετώπισε τις πιο δύσκολες αποφάσεις σου το πρωί και αν το δίλημμα εξακολουθεί να υπάρχει στις 6 το απόγευμα, ζήτησε μια δεύτερη γνώμη.

Διάβασε επίσης: Πόσες φορές την εβδομάδα να κάνεις σεξ για απώλεια βάρους, καλή διάθεση, γερή καρδιά κ.ά.

1 μ.μ.: Κατέβασε ιδέες

«Η δημιουργικότητα κορυφώνεται όταν πέφτει η συγκέντρωση» σχολιάζει ο ειδικός.
«Οπότε, την ώρα που το μυαλό σου γυρίζει εδώ κι εκεί είναι ιδανική στιγμή για να σκεφτείς και να συζητήσεις ιδέες». Εάν ελπίζεις να σου έρθει μια φαεινή ιδέα, άρχισε να σκέφτεσαι νωρίς το απόγευμα, όταν η κορτιζόλη, η θερμοκρασία του σώματος και η εγρήγορση μειώνονται.

4 μ.μ.: Ζήτησε αύξηση

«Οι άνθρωποι νιώθουν πιο χαρούμενοι προς το τέλος της ημέρας και της εβδομάδας» υποστηρίζει ο Michael Breus, οπότε, αν έχεις να ζητήσεις κάτι σημαντικό, κάν’ το απόγευμα Πέμπτης ή Παρασκευής. «Ζήτησε αυτό που θέλεις τουλάχιστον μία ώρα πριν το τέλος της ημέρας».

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η σωστή ώρα για κάθε δραστηριότητα σύμφωνα με τους ρυθμούς του οργανισμού σου

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece