Τι ρωτούν οι φίλες της την life coach; Η δρ Νάνσυ Μαλλέρου απαντά

Ζητήσαμε από τη Νάνσυ Μαλλέρου να μας πει τι τη ρωτούν οι φίλες της και ιδού τι μάθαμε.

shutterstock_387120571 By Rohappy

Είτε έχεις κι εσύ φίλη μία life coach είτε αναρωτιέσαι πώς συμπεριφέρονται οι φίλες μιας life coach, η δρ Νάνσυ Μαλλέρου μάς δίνει μία γεύση από όσα ρωτούν οι φίλες της.

«Νάνσυ, θέλω coaching, πότε ξεκινάμε;»

Είναι η ατάκα που ακούω πολύ στη ζωή μου ως... coach! Κι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις γιατί ως φίλη –και ειδικά κολλητή!– δεν μπορείς να αναλάβεις άλλη φίλη. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα συναισθήματα και όλα όσα μπορεί ήδη να γνωρίζεις για το παρελθόν της, τις επιλογές της, το χαρακτήρα, την οικογένεια, τη ζωή της – για να μην πω πόσα μπορεί αντίστοιχα να γνωρίζει κι εκείνη για σένα, κάτι που δεν ισχύει με τους πελάτες μου.

Διάβασε επίσης: Οι 4 συνήθειες των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση

Έχει να κάνει κυρίως με το ότι μια ειδοποιός διαφορά στο coaching είναι ότι δεν προτείνεις λύσεις, δεν καθοδηγείς, δε δίνεις έτοιμες προτάσεις. Φαντάσου να το κάνεις αυτό στη φίλη σου που «καίγεται» και θέλει εδώ και τώρα μια κουβέντα, μια γνώμη, μια ιδέα! Συν του ότι το coaching θέλει χρόνο και δέσμευση. Δεν πατάς ένα κουμπί και την επόμενη μέρα έχεις αλλάξει τη φιλοσοφία ζωής σου. Ελάχιστες εξαιρέσεις φίλων μου υπάρχουν που πραγματικά έχουν μπει συνειδητά στη διαδικασία και συνήθως για θέματα επαγγελματικά, που είναι πιο εύκολο να προσφέρεις coaching ακόμα κι αν είσαι φίλος με κάποιον.

«Τι κάνεις αν κάποιος δεν “πιάσει” το στόχο του; Αν δε φτάσει εκεί που θέλει;»

Στην αρχή της καριέρας μου ως coach νομίζω ήταν λίγο πιο δύσκολο να το διαχειριστώ, τώρα πια όχι, κι αυτό γιατί η εμπειρία μου δίνει τη δυνατότητα να διακρίνω πολύ γρηγορότερα τις δυνατότητες, τις δυσκολίες του κάθε ανθρώπου αλλά και το ρυθμό που του ταιριάζει, καθώς και το χρόνο που θα χρειαστεί τελικά για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι το οποίο συχνά διαφοροποιείται από αυτό που αρχικά είχε στο μυαλό του. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που κάποιος δεν κατακτά το στόχο του γιατί δεν είναι έτοιμος. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για κάτι, αλλά αυτή η απόφαση, που είναι βασική προϋπόθεση, δεν αρκεί από μόνη της αν δεν ακολουθήσει η δέσμευση. Εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: Τα μυστικά ευτυχίας από τους αρχαίους που θα διαβάσεις πρώτη φορά

Στη δέσμευση: Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και στο χρόνο εκτός της συνεδρίας για να είναι κανείς συγκεντρωμένος στον τρόπο που δουλεύουμε, σε αυτά που χρειάζεται να κάνει για να πετύχει τις αλλαγές που απαιτούνται στον τρόπο σκέψης του αλλά και στις μέχρι τώρα συνήθειές του. Δεν είναι απλό, δεν ευθύνομαι όμως εγώ για το αποτέλεσμα. Αυτό είναι ξεκάθαρο για κάθε άτομο από την πρώτη μας συνεδρία. Είναι στην ευθύνη ή, πιο σωστά, στο ρόλο μου να τον βοηθήσω και να του δώσω τα κίνητρα και τα εργαλεία να στραφεί προς όσα επιθυμεί και να τα διεκδικήσει, το πόσο θα δουλέψει όμως και το αν τελικά θα φτάσει στον τελικό προορισμό είναι δική του και μόνο ευθύνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i