Πώς θα κάνεις τον φόβο σύμμαχό σου;

Φόβος δεν είναι μόνο το μούδιασμα που νιώθουμε όταν ακούμε δυσάρεστες εξελίξεις για την πανδημία. Μπορεί να είναι και αυτή η ώθηση που αισθανόμαστε κάθε φορά που θέλουμε να τα κάνουμε όλα τέλεια. Οι ειδικοί αναλύουν τον μηχανισμό του και μας παροτρύνουν να τον κάνουμε φίλο μας.

08.09.2020

εχεις διαβασει

κούραση, ίωση, πυρετός, σίδηρος έλλειψη

Αυτό το καλοκαίρι δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο. Όλες οι προτάσεις ακολουθούνται από ένα «αλλά» και αρκετά ερωτηματικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εξόδους μας, τις συναναστροφές, τις σκέψεις μας για τη δουλειά, τα σχέδια για το μέλλον. Η αποφασιστικότητα έχει αντικατασταθεί από το «κάτσε να δούμε» και ο ενθουσιασμός από πολλούς -μικρούς ή μεγάλους- δισταγμούς. Κι όσο κι αν βάζουμε μπροστά την αισιοδοξία και τη θετική σκέψη, μέσα μας, κάπου λίγο πιο πάνω από το στομάχι, υπάρχει ένα κουβάρι, σαν μικρή σφιχτή μπαλίτσα που μας φρενάρει. Ο φόβος.

Είναι ΟΚ να φοβάσαι

Η Pippa Grange είναι Βρετανίδα ψυχολόγος και συγγραφέας. Ήταν εκείνη, μάλιστα, που με τις συμβουλές και την υποστήριξή της έδωσε φτερά στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Τα τελευταία 20 χρόνια δουλεύει, εκτός από αθλητές, με επιχειρηματίες και CEO’s βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. To βιβλίο της Fear Less: How to Win at Life Without Loosing Yourself (Να φοβάσαι λιγότερο, πώς θα κερδίσεις στη ζωή χωρίς να χάσεις τον εαυτό σου, εκδ. Vermilion) το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, έφτασε στα ράφια την κατάλληλη στιγμή. Η ίδια, φυσικά, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι έμελλε να συμβεί το 2020, όταν αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για τον φόβο. Στόχος της δεν είναι να μας κάνει σε μια νύχτα να πάψουμε να φοβόμαστε, αλλά να κατανοήσουμε το συναίσθημα του φόβου και να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε.

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr

Topics:

[related id="638112"]

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece