Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το σαββατοκύριακο;

Κάτι που σίγουρα δεν έχει σχέση με το Facebook…

14.06.2019

εχεις διαβασει

Χαλάρωση με αναπνοές: Πώς θα το κάνεις σωστά;

Ένα πρόσφατο άρθρο στο Ιnc. επισημαίνει τις 5 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων. Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το σαββατοκύριακο; Aναρωτιέσαι; 

Παραμένουν δραστήριοι

Η Anna Wintour παίζει τένις κάθε μέρα για μία ώρα. Τι σημαίνει αυτό; Σκέψου πως 60 λεπτά είναι το 1/24 της ημέρας σου και 30 λεπτά είναι 1/48 της ημέρας σου – κοινώς, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην ασκηθείς. Εκτός των άλλων, το μυαλό συσχετίζεται άμεσα με το σώμα. Πώς θα έχεις ένα υγιές πνεύμα αν δεν έχεις ένα υγιές σώμα;

«Εξασκούν» το “JOMO”, όχι το “FOMO”

Με άλλα λόγια αντί να «χαζεύουν» στο Facebook όλο το σαββατοκύριακο από… FOMO, δηλαδή Fear Of Missing Out (μτφρ. από φόβο μη «χάσουν» κάτι σημαντικό που συμβαίνει στα social media), απολαμβάνουν την πραγματική ζωή (Joy of Missing Out). Δεν τους ενδιαφέρει τι χάνουν (εδώ που τα λέμε, δεν χάνουν κάτι) και, αντιθέτως, εστιάζουν σε κάτι που κάνουν εκείνη τη στιγμή – βρίσκουν χαρά σε αυτό.

Επιστρέφουν στο παρελθόν

Μερικά λεπτά μέσα στο σαββατοκύριακο είναι αρκετά για να σκεφτούν πώς πέρασε η εβδομάδα, τι λάθη έκαναν, αν έμαθαν από αυτά και τι θα μπορούσαν να έχουν κάνει καλύτερα (φυσικά και δεν εννοούσαμε τον Μπάμπη, που χωρίσατε πέρυσι).

Διάβασε επίσης: Πώς να ζεις ευτυχισμένα; Κάνε μία αλλαγή κάθε μέρα της εβδομάδας (το πρόγραμμα ευτυχίας 7 ημερών)

Προετοιμάζονται για το μέλλον

Την Κυριακή το απόγευμα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι φτιάχνουν πλάνο για την επόμενη εβδομάδα. Σκέφτονται όλα αυτά που πρέπει να κάνουν και πώς θα κάνουν την εβδομάδα τους να κυλήσει λίγο πιο χαλαρά από την προηγουμένη.

Δημιουργούν προτεραιότητες

Τα σαββατοκύριακα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι συναντούν τους φίλους τους, κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν και όλα αυτά που θα στερηθούν τις καθημερινές, μέσα στο χάος της δουλειάς.

Εσύ, αλήθεια, τι κάνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τις συνήθειες του σαββατοκύριακου;

Διάβασε επίσης: 10 επιστημονικές συμβουλές για πραγματική ευτυχία

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece