Το #1 κοινό των επιτυχημένων; Η υπερβολική αυτοπεποίθηση!

Αυτή η έρευνα θα σε πείσει πως είναι καλό να έχεις… ψευδαισθήσεις.

17.12.2019

εχεις διαβασει

Ποιο χαρακτηριστικό έχουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι;

Όσο τρελό κι αν ακούγεται, σε έρευνες τονίζεται ότι πρέπει να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου ώστε να έχεις περισσότερο σθένος! Ο Marshall Goldsmith, ο διάσημος coach ηγεσίας, μελέτησε μερικούς απίστευτα επιτυχημένους ανθρώπους. Αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία, συνειδητοποίησε τι είχαν κοινό μεταξύ τους: Ψευδαισθήσεις σχετικά με τις δυνατότητές τους ή αλλιώς υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Διάβασε επίσης: Να πώς θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση με 13 κινήσεις, σύμφωνα με έρευνες

Σύμφωνα με τους David Feldman και Lee Daniel Kravetz, συγγραφείς του Supersurvivors: The Surprising Link Between Suffering and Success, «δεν πρέπει να το δούμε αυτό ως κάτι αρνητικό. Για την ακρίβεια, το να έχουμε ψευδαισθήσεις μας βοηθά να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να θέτουμε πιο ψηλά τον πήχη. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αποτυγχάνουν πολύ, δοκιμάζουν όμως και πολλά πράγματα. Όταν κάτι δεν τους βγαίνει, προχωρούν στο επόμενο, μέχρι να βρεθεί μια ιδέα που θα πάει όντως καλά.

Διάβασε επίσης: Ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση (και οι κινήσεις σώματος που σε γεμίζουν δύναμη!)

Οι επιζήσαντες και οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό: την υπερβολική αυτοπεποίθηση! Πρέπει όμως να κάνεις ένα διαχωρισμό ανάμεσα στην άρνηση για μια κατάσταση και την υπερβολική αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου». Το πρώτο είναι πολύ κακό, αλλά το δεύτερο μπορεί να είναι αναπάντεχα καλό! Βλέπεις τον κόσμο όπως είναι, αλλά πιστεύεις πως είσαι απίστευτα ικανή για να μπορείς να το χειριστείς και να το λύσεις.

[related id="81201"]

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece