Πώς να είσαι (και να φαίνεσαι) επαγγελματίας στη δουλειά

Οι 5 κανόνες που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για να δείχνεις το πιο επαγγελματικό σου πρόσωπο κάθε μέρα στη δουλειά.

13.07.2018

εχεις διαβασει

Δεν αρκεί να φαίνεσαι, αλλά και να είσαι, λέμε συνήθως. Εδώ θα το αντιστρέψουμε: Δεν αρκεί να έχεις τις γνώσεις και τις ικανότητες στον επαγγελματικό σου τομέα, αν «δείχνεις» επαγγελματίας, θα κερδίσεις πολύ περισσότερα από κάθε άποψη. Αυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες για να δείχνεις επαγγελματίας!

Δείξε σεβασμό στην πολιτική της εταιρείας

Η πολιτική μιας εταιρείας μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο που γίνονται οι εσωτερικές διαδικασίες, αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της και με το «πρόσωπο» της εταιρείας προς τους τρίτους.

Χειρίσου με σεβασμό την περιουσία της

Όσο βασικό κι αν σου ακούγεται αυτό, ο επαγγελματισμός σου στο γραφείο μπορεί να κριθεί από πολύ μικρές λεπτομέρειες, όπως αν θα αφήνεις το γραφείο σου αναστατωμένο φεύγοντας ή αν θα ξεχνάς ανοιχτό τον υπολογιστή σου.

Να είσαι συνεπής

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν τόσο ο προϊστάμενος όσο και οι συνεργάτες σου. Το μυστικό για να είσαι συνεπής; Μην αναλαμβάνεις κάτι που δεν είσαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να διεκπεραιώσεις έγκαιρα και σωστά. Η συνέπεια συμπεριλαμβάνει επίσης το να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά ή στα ραντεβού σου.

Δείξε ότι μπορούν να βασίζονται επάνω σου

Σε μια συνάντηση ή σε μια παρουσίαση δεν αρκεί να είσαι στην ώρα σου. Είναι σημαντικό να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη: Να έχεις κάνει την έρευνα που μπορεί να απαιτείται για μια παρουσίαση, να έχεις μαζί σου τα στοιχεία που μπορεί να σου ζητηθούν, να μη διστάζεις να πεις τις ιδέες σου και να φανείς επινοητική αν μπορείς να βοηθήσεις να σωθεί μια δύσκολη κατάσταση.

Κράτησε την προσωπική σου ζωή… προσωπική

Οι λεπτομέρειες της προσωπικής μας ζωής καλύτερα να μένουν στο παρασκήνιο της δουλειάς, καθώς στην πραγματικότητα δεν αφορούν κανέναν και μπορεί να επηρεάσουν το επαγγελματικό μας προφίλ. Κράτησε αυστηρά κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σου – τουλάχιστον μέχρι να γνωρίσεις αρκετά καλύτερα κάποιους συναδέλφους σου.

Διάβασε επίσης: 5 τεχνικές ψυχολογίας για να ευχαριστιέσαι τη δουλειά σου

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Τα 10 σημάδια ότι υποφέρεις από υπερβολικό άγχος

Είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις στρες ή ότι έχεις λίγο, μέσα στα φυσιολογικά όρια. Μάθε ποιες είναι οι ενδείξεις ότι πάσχεις από υπερβολικός άγχος.

Τι είναι ο life coach; Toν χρειάζεσαι; Η δρ Νάνσυ Μαλλέρου απαντά

Η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου απαντά σε όλες τις απορίες μας σχετικά με το life coaching.

Τα τρικ για να αναβαθμίσεις σωστά ένα μικρό σπίτι
Τα τρικ για να αναβαθμίσεις σωστά ένα μικρό σπίτι

8 διακοσμητικές κινήσεις που μπορείς να κλέψεις από αυτό το ελκυστικό, μινιμαλιστικό διαμέρισμα

Τα ζώδια σήμερα: Ημερήσιες προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Αστρολογικό προφίλ και προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

#shapegreece