Είσαι ντροπαλή, δε δείχνεις τις επιτυχίες σου και άλλοι λόγοι που δε «φαίνεσαι» στη δουλειά

Τα λάθη που σε κρατούν πίσω στην επαγγελματική σου πορεία.

job-d

Όλοι μας έχουμε βιώσει περιόδους στην επαγγελματική μας ζωή που νιώθουμε στάσιμοι στη δουλειά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πιο σημαντικοί από όσο νομίζεις και να μην τους υπολογίζεις όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αναστέλλουν την επαγγελματική σου πορεία ενώ εσύ νομίζεις ότι προσπαθείς σκληρά.

Έχεις σκεφτεί όμως μήπως είσαι εσύ η ίδια που σαμποτάρεις τον εαυτό σου; Όσο παράλογο κι αν σου φαίνεται, δεν είναι καθόλου απίθανο. Πολλές φορές, δεν ευθύνεται ένα αυστηρό αφεντικό ή άλλοι εξωτερικοί παράγοντες για τη μείωση της απόδοσής σου, αλλά εσύ η ίδια.Διάβασε παρακάτω επτά λόγους με τους οποίους μπορεί να σαμποτάρεις τον εαυτό σου στη δουλειά και μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να αντιστρέψεις την κατάσταση.

Αποφεύγεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής:

Κανείς δεν θέλει στο γραφείο άτομα που μιλάνε συνεχώς για το πόσο καλά πήγε το project που ανέλαβαν και καυχιούνται για τη δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά όμως, πώς θα μάθουν για τις δυνατότητες σου αν δεν υπερηφανευτείς λίγο για αυτές; Τόλμησε να δείξεις τα ταλέντα σου και ενημέρωνε σε λογικά πλαίσια για τις επιτυχίες σου. Για παράδειγμα, ανεξαρτήτως με τη δουλειά που κάνεις ένας καλός τρόπος να την αναδείξεις είναι μέσω των κοινωνικών δικτύων. Blogs, sites, ακόμα και το προφίλ σου στο Facebook ή το Instagram μπορούν να σε βοηθήσουν. Γενικώς μην απορρίπτεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Δείξε στο αφεντικό σου πόσο ικανή είσαι να αναλάβεις εσύ το επόμενο project στη δουλειά.

Αργείς πάντα στη δουλειά:

Σε συνάρτηση με το παραπάνω, μην ξεχνάς πως όσο ταλαντούχα, δημιουργική και αποδοτική είσαι στη δουλειά σου κανείς δεν θέλει έναν υπάλληλο που αργεί κάθε μέρα συστηματικά. Μία τέτοια συνήθεια δείχνει στον διευθυντή σου ότι ίσως δεν παίρνεις πολύ σοβαρά τη δουλειά σου.

Δεν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου

Το αφεντικό σου δούλεψε από πολύ χαμηλά για να φτάσει στη θέση που έχει τώρα στην εταιρεία, επομένως ξέρει ακριβώς τι απαιτήσεις έχει η θέση σου. Παρόλα αυτά, αυτό είναι κάτι σπάνιο, και η άγνοια από την πλευρά του αφεντικού σου μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την απόδοσή σου. Εάν συνεχώς σε τραβάει προς τα κάτω ένας παράλογος φόρτος εργασίας, και δεν αντιδράς, το αφεντικό σου μπορεί απλά να νομίζει ότι δεν προσπαθείς καθόλου να επιτύχεις. Σιγουρέψου ότι μιλάς για αυτά τα οποία σε δυσκολεύουν στη δουλειά σου, χωρίς να γκρινιάζεις – η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Διάβασε τα υπόλοιπα λάθη που σε σαμποτάρουν στη δουλειά, στο MissBloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i