Έρευνα: Η καλοσύνη θα κάνει τον κόσμο να ανθίσει

Μια μικρή, αυθεντικά ευγενική, αλτρουιστική πράξη δεν μας κάνει μόνο καλύτερους. Μπορεί να αλλάξει την ανθρωπότητα. Δεν το λέμε από ρομαντισμό, έχουμε επιστημονικές αποδείξεις.

08.10.2019

Γράφει: Elle.gr

εχεις διαβασει

Ξέρεις ποιοι είναι οι βασικοί τύποι προσωπικότητας;

«Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων», έλεγε ο Λιβανοαμερικανός ποιητής και φιλόσοφος Khalil Gibran. Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι μας κάνει πιο υγιείς, πιο χαρούμενους, ακαταμάχητους. Το να σηκωθείς από τη θέση σου στο μετρό για να καθίσει ένας συνεπιβάτης που φαίνεται κουρασμένος, να αφήσεις ένα αστείο μήνυμα στον συνάδελφο που δεν περνά τις καλύτερές του ημέρες, να κεράσεις τον φίλο σου χωρίς αφορμή ή να προσφερθείς να βοηθήσεις μια κυρία με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ είναι πράξεις καθημερινής καλοσύνης, που με μια ματιά φαίνονται ασήμαντες. Σκεφτείτε, όμως, πώς αισθανθήκατε τη στιγμή που κάνατε μια τέτοια κίνηση. Τη ζεστασιά που πλημμύρισε την καρδιά σας. Το χαμόγελο που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό σας. Ωστόσο, πέρα από τη χαρά της στιγμής, τέτοιες συμπεριφορές έχουν πολύ πιο θετικό αντίκτυπο στη ζωή μας από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Διάβασε περισσότερα στο Elle.gr

Topics:

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.