Πάρε ιδέες για την οικολογία από το Χόλιγουντ!

Δες τα celebrity οικολογικά πρότυπα και βρες το δικό σου εναλλακτικό τρόπο για να σώσεις τον πλανήτη!

01.04.2012

εχεις διαβασει

Πάρε ιδέες για την οικολογία από το Χόλιγουντ!

Stella McCartney

Παθιασμένη με τα δικαιώματα των ζώων και με έντονη οικολογική δράση, η Stella McCartney επιμένει πράσινα. «Ανακυκλώνω, χρησιμοποιώ όσο περισσότερο γίνεται οργανικά προϊόντα, οδηγώ υβριδικό αυτοκίνητο και το πλένω με το φυσικό τρόπο – περιμένω να βρέξει!» λέει η ίδια. Όσο για τα ρούχα; «Θέλω να δείχνω στον κόσμο ότι έχει εναλλακτική – για ό,τι υπάρχει στα καταστήματά μου δεν έχουν βασανιστεί ζώα. Αυτό που κάνουμε επηρεάζει τους ανθρώπους και ελπίζω πως θα φέρει μια θετική αλλαγή. Ο οίκος μόδας έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα» εξηγεί η ίδια.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ: επένδυσε στη δική σου κούπα

Αν ξεκινάς κάθε πρωί για τη δουλειά, μόνο αφού έχεις περάσει για καφέ to go, θυμήσου ότι τα κυπελλάκια του καφέ είναι από τα πιο συνήθη απορρίμματα που σπάνια σκέφτεσαι να ανακυκλώσεις. Επένδυσε σε δική σου κούπα, που όχι μόνο μειώνει τα απορρίμματα, αλλά διατηρεί τον καφέ σου ζεστό για πολύ περισσότερο χρόνο. Μάλιστα, τα περισσότερα café με χαρά θα φτιάξουν τον καφέ στη δική σου κούπα (ενώ κάποια σου κάνουν και έκπτωση!)

Julia Roberts

Αυτή η pretty woman εμφανίζεται συχνά-πυκνά στην Oprah για περιβαλλοντικές συζητήσεις. Εμείς (και τα Oscar) τη λατρέψαμε ως Έριν Μπρόκοβιτς, γιατί μας έμαθε τι σημαίνει εξασθενές χρώμιο (δυστυχώς, το μάθαμε και μόνοι μας, αργότερα), και σύντομα θα τη δεις σε ρόλο άλλης μίας ακτιβίστριας, της Joan Root (για την προστασία της άγριας ζωής) που δολοφονήθηκε το 2006.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ: κατέβασε το πρόγραμμα

Τα περισσότερα software προγράμματα πωλούνται σε CDs και περισσότερα από 30 δισεκατομύρια CDs όλων των τύπων πωλούνται κάθε χρόνο διεθνώς. Τεράστια ποσότητα ως απορρίμματα, για να μην προσθέσουμε και τις σχετικές συσκευασίες. Προτίμησε να «κατεβάζεις» το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα της εταιρείας στο Διαδίκτυο. Extra bonus: συνήθως θα τα αγοράσεις και σε καλύτερη τιμή.

Gisele Bundchen

Η Βραζιλιάνα top model και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, Gisele Bündchen, έχει νέα δουλειά – προάγει νέο μοντέλο περιβαλλοντικής συνείδησης για παιδιά και νέους στη νέα καρτούν διαδικτυακή σειρά Η Gisele και η Πράσινη Ομάδα. Σε αυτήν η Gisele χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις της για να δείξει στα παιδιά πώς να σώσουν τον πλανήτη, ενώ, μέσω απλών ασκήσεων, στοχεύει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Κάνε «κλικ» στο www.giseleandthegreenteam.com/.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ: προτίμησε σπίρτα αντί για αναπτήρα

Οι περισσότεροι αναπτήρες είναι από πλαστικό και γεμισμένοι με βουτάνιο – και τα δύο προϊόντα πετρελαίου. Καθώς οι περισσότεροι αναπτήρες θεωρούνται μιας χρήσης, πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια καταλήγουν σε χωματερές παγκοσμίως. Πάρε σπίρτα από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Cate Blanchett

Έχει χρησιμοποιήσει συχνά την αναγνωρισιμότητά της για να κάνει γνωστά ευαίσθητα οικολογικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή. Κάνοντας «πράσινη» ανακαίνιση στο σπίτι της, το έχει εξοπλίσει με φωτοβολταϊκά panels, αλλά και δεξαμενές που συλλέγουν το νερό της βροχής. «Πιστεύω ότι σαν γενιά είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε την ευκαιρία να κάνουμε μεγάλες περιβαλλοντικές αλλαγές προς το καλύτερο».

Τι μπορείς να κάνεις εσύ: δάπεδο από μπαμπού

Αν κατασκευάζεις νέο σπίτι, σκέψου το πάτωμα από μπαμπού: είναι το ιδανικό φυτό σε σχέση με τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μεγαλώνει πιο γρήγορα από κάθε άλλο φυτό στη γη, καθώς μια νέα καλλιέργεια μπορεί να είναι έτοιμη σε 6 χρόνια, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά δέντρα που χρειάζονται 60 χρόνια. Και αν αυτό δε σε πείθει, μάθε ότι το μπαμπού αναδίδει 30% περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα από τα δέντρα. Extra bonus: είναι και πιο οικονομικό!

Topics:

eco
[related id="1321"]

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece