Οδηγός επιβίωσης στην οικονομική κρίση!

οικονομική κρίση: Πώς να βγεις αλώβητη. Ακολούθησε τις παραπάνω οικονομικές shape συμβουλές και θα καταφέρεις να επιβιώσεις και σε αυτήν την οικονομική κρίση

30.09.2013

εχεις διαβασει

Οδηγός επιβίωσης 
στην οικονομική 
κρίση!

Οικονομική κρίση: Πώς να βγεις αλώβητη.

Εφάρμοσε αυτές τις απλές συμβουλές για να γνωρίζεις με βεβαιότητα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να αντέξει η τσέπη σου.

1. Μην αγοράσεις αυτοκίνητο αν δεν μπορείς να το αποπληρώσεις σε 5 χρόνια Ένα αυτοκίνητο –σε αντίθεση με το σπίτι, που η αξία του ανεβαίνει– χάνει την αξία του από την πρώτη στιγμή που το παίρνεις. Όσο μεγαλύτερο είναι το δάνειο τόσο περισσότερα χρήματα θα χάσεις.
2. Οι δόσεις των δανείων δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30% του εισοδήματός σου Μην ξεχνάς ότι το εισόδημά σου μπορεί να αλλάξει, ενώ πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για άλματα στα επιτόκια.
3. Αποταμίευσε το 10% από τα εισοδήματά σου Αν στο τέλος του μήνα δε έχεις χρήματα, αυτό είναι σίγουρη συνταγή για χρεωκοπία.
4. Μην υποτιμάς τα ανεξόφλητα χρέη Εάν αγνοήσεις τα χρέη που εκκρεμούν επειδή δε χρειάζεται να τα πληρώσεις αμέσως, απλώς δυσκολεύεις τη θέση σου.
5.Υπολόγισε τον παράγοντα «αστάθεια» Επειδή τίποτα δε διαρκεί για πάντα, απόφυγε τις αγορές που δεν είναι βέβαιο ότι θα είσαι σε θέση να εξοφλήσεις.
6. Κάνε προϋπολογισμό πριν αγοράσεις κάτι Στη διαχείριση των χρημάτων σου η καλύτερη πολιτική είναι να κάνεις ασφαλή βήματα. Αγόρασε ό,τι χρειάζεσαι, αλλά μην υποκύπτεις στον πειρασμό για αυτά που δεν έχεις πραγματικά ανάγκη.
 
Ποια είναι τα βασικά οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων με χαρακτηριστικά χαμηλά εισοδήματα:
 

  • Δεν έχουν αρκετά λεφτά.
  • Χρησιμοποιούν πιστώσεις για να συμπληρώσουν την έλλειψη χρημάτων.
  • Το κόστος ζωής συνεχώς αυξάνεται.
  • Όσο πιο πολλά κερδίζουν τόσο πιο πολλά πληρώνουν σε φόρους.
  • Φοβούνται τα αναπάντεχα και απροσδόκητα έξοδα που ξαφνικά θα προκύψουν και που θα πρέπει επειγόντως να πληρώσουν, αφήνοντας τις βασικές τους ανάγκες ακάλυπτες.
  • Τους έχουν δοθεί κακές οικονομικές συμβουλές.
  • Δεν έχουν αρκετά χρήματα για τη συνταξιοδότησή τους.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece