Πώς θα συνεχίσεις να είσαι παραγωγική μετά τις 3 μ.μ. στο γραφείο

Τότε που θα προτιμούσες να πάρεις έναν υπνάκο…

10.10.2019

Γράφει: Ευμορφία Σαββαΐδη

εχεις διαβασει

Πώς θα συνεχίσεις να είσαι παραγωγική μετά τις 3 μ.μ. στο γραφείο

Ενυδάτωση. 

Ακόμα και 2% πτώση στα επίπεδα νερού μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη συγκέντρωση. Κάθε όργανο στο σώμα μας βασίζεται στην ενυδάτωση του, ώστε να λειτουργεί σωστά, οπότε κάνοντας την ενυδάτωση σου συνήθεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να περιορίσεις τους πονοκεφάλους και να αυξήσεις την πνευματική διαύγεια. Στόχος; 10 φλιτζάνια την ημέρα. Αν το ξεχνάς ή το αμελείς, βάλε ξυπνητήρι κάθε μία ώρα.

Στείλε το… μυαλό σου στο γυμναστήριο. 

Η πρώτη σου επιλογή, εφόσον υπάρχει, θα ήταν να σηκωθείς και να κινηθείς τριγύρω στον χώρο – δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να σου χαρίσει ενέργεια. Ωστόσο, αν είσαι «δεμένη» στο γραφείο σου μπορείς να αποφύγεις τα ανούσια Instagram-scrolling αλλά να κινητοποιήσεις το μυαλό σου με διάφορες δραστηριότητες – quiz, sudoku, σταυρόλεξα -, που δεν θα αφορούν τη δουλειά αλλά θα κρατήσουν ενεργοποιημένο το μυαλό σου. Επίσης, ένα γρήγορο τηλεφώνημα σε κάποιον που αγαπάς μπορεί να κινητοποιήσει εξίσου τον εγκέφαλο σου.

Μάσησε, μύρισε, τρίψε 

Μία τσίχλα με έντονη γεύση μπορεί να σε κάνει περισσότερο ενεργτική, όπως επίσης λίγο μασάζ στο εσωτερικό των καρπών σου με έλαιο μέντας. Η μυρωδιά ενός βοτάνου, όπως δεντρολίβανο, «δουλεύει» εξίσου. Όσον αφορά τη μυρωδιά, ακόμα μία επιλογή είναι το λεμόνι. Ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και λεμόνι είναι καλή επιλογή που θα σου χαρίσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τις τοξίνες.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece