8 τρόποι για καλύτερη επικοινωνία στις νέες σχέσεις

Κατανόηση, υπομονή, αποδοχή και μερικοί ακόμη τρόποι για να βελτιώσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

05.08.2020

εχεις διαβασει

Θες να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα;  Οι 8 κινήσεις για μια πραγματικά καλή Δευτέρα!

Αν δεν ανήκεις στους πλέον κοινωνικούς, και μόνο η σκέψη να καθίσεις δίπλα σε έναν άγνωστο σε κάποιο δείπνο σε γεμίζει άγχος, ειδικά όταν δεν φαίνεται «εύκολος» για συζήτηση. Παρά τον φόβο και την ανησυχία σου όμως, η Dr. Samantha Boardman, ψυχολόγος με έδρα στο Μανχάταν και blogger του The Positive Prescription, εξηγεί ότι σε όλους κάνει καλό να πιεστούν ώστε να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση.

«Βάζοντας ως στόχο να συζητήσουμε για ουσιαστικά θέματα, καλλιεργούμε την ευτυχία μας» εξηγεί και καταλήγει ότι αντί να είμαστε προκατειλημμένοι για ένα ακόμα βαρετό δείπνο, να το δούμε ως μια ευκαιρία να μάθουμε κάτι νέο. Να θυμάσαι ότι όποιον και να συναντήσεις, γνωρίζει κάτι που εσύ δεν ξέρεις.

 

Πώς θα κάνεις πιο ουσιαστικές συζητήσεις:

Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις
Όταν ξεκινάς μια ερώτηση με”Τι” , το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μια απλή απάντηση. Όταν όμως αρχίζεις με “Γιατί”, εξερευνάς το βαθύτερο κίνητρο του συνομιλητή σου. Κάθε ερώτηση που απευθύνεις, έχει δυναμική να διευρύνει ή να σταματήσει το διάλογο. Οι ερωτήσεις που ξεκινούν με “Γιατί” δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι για τις εμπειρίες του ατόμου που έχεις απέναντί σου και προωθούν τη συζήτηση.

 

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr

 

Topics:

[related id="70995"]

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece