Οι φόβοι στον έρωτα: Πότε να κάνουμε σεξ; Είναι σωστός για μένα; Κάθε απορία έχει απάντηση ΕΔΩ

Οι φόβοι στη σχέση: Τους καταρρίπτουμε όλους. Καταρρίπτουμε όλους τους φόβους που μπορεί να σε κρατάνε από το να αφοσιωθείς ειλικρινά σε μία σχέση.

24.05.2018

Γράφει: Ευτυχία Φράγκου

εχεις διαβασει

Θες ευτυχισμένη σχέση; Τα 11 πράγματα που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (ποτέ!) να κάνετε για να είστε ευτυχισμένο ζευγάρι

Αυτός ο φόβος βρίσκει συνήθως εφαρμογή στις γυναίκες που έχουν προσφάτως βγει από μια σχέση. Σενάριο 1: Ναι, μπορεί να είναι μια rebound σχέση. Αν είσαι ειλικρινής με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει (ειλικρινής είπαμε, όχι αναλυτική, περιγράφοντάς του, όλες τις δακρύβρεχτες λεπτομέρειες του χωρισμού), τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Σενάριο 2: Ακόμα και αν ξεκίνησε σαν rebound συμπεριφορά, μην προκαταβάλλεις τον εαυτό σου. Υπάρχουν σχέσεις που ξεκινούν με χαμηλές προσδοκίες και εξελίσσονται σε σχέσεις ζωής και άλλες που ξεκινάνε με υψηλές προσδοκίες οι οποίες κατακρημνίζονται στην πρώτη δυσκολία.

Πόσο πρέπει να περιμένω για κάνω σεξ μαζί του;

Ότι και να σου πουν, δεν ισχύει. Ότι και να σου πούμε δεν ισχύει. Τελεία. Με έναν άνθρωπο μπορεί να σου προκύψει να φτάσετε στο κρεβάτι την πρώτη εβδομάδα, και με κάποιον άλλο να το νιώσεις μετά από ένα μήνα ή και ποτέ. ΔΕΝ υπάρχουν κανόνες. Το μόνο που θα μπορούσαμε να σε συμβουλεύσουμε είναι να μην χαρίζεις τον εαυτό σου, το σώμα σου και κατ’ επέκταση την ψυχή σου, στον οποιονδήποτε. Να σε «πουλάς» ακριβά. Ο σεβασμός και η εκτίμηση- ευτυχώς- δεν επιβάλλονται αλλά εμπνέονται.

Και … αν δοθώ, χωρίσουμε και πληγωθώ;

Μακάρι, και να δοθείς, και να αγαπήσεις… Η συνέχεια του ερωτικού σας παραμυθιού, επαφίεται σε εσάς, και στα σχέδια του Θεού Έρωτα. Δείξε λίγη εμπιστοσύνη, στη ζωή και στον εαυτό σου. Απόλαυσε την μεγαλύτερη ευτυχία αυτής της ζωής, ότι κανείς μα κανείς μας, όσα και αν έχει σήμερα, δεν ξέρει τί θα έχει αύριο…

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece