Γιατί κάνουν σεξ οι γυναίκες; Υπάρχουν 237 λόγοι!

Σύμφωνα με το βιβλίο «why women have sex» εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες κάνουν σεξ.

28.07.2012

εχεις διαβασει

Το βιβλίο "Why Women Have Sex", της κλινικής ψυχολόγου Cindy Meston και του εξελικτικού ψυχολόγου David Buss, (οι οποίοι το 2007 δημοσίευσαν και τη μελέτη με τίτλο Γιατί οι άνθρωποι κάνουν σεξ), ερευνά τη γυναικεία σεξουαλική ψυχολογία η οποία είναι πολύ πιο σύνθετη απ' ό,τι φανταζόντουσαν. Άξιζε ένα ολόκληρο βιβλίο άραγε; Οι ερευνητές απάντησαν ότι η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν καν σκεφτεί ποτέ αυτή την ερώτηση, αλλά ξαφνικά μάθανε την απάντηση (και δεν ήταν αυτή που περιμένανε).

 
Γυναίκες VS Άντρες
Στην αμερικανική κουλτούρα υπάρχει ένα κλισέ αστείο: «Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ, οι άνδρες απλώς ένα μέρος». Αν και αυτό υπεραπλοποιεί την ανδρική οπτική, περιέχει κάποια δόση αλήθειας. Τα θηλυκά του είδους μας είναι όντως το πιο επιλεκτικό από τα δύο φύλα όταν πρόκειται να… ζευγαρώσουν. Για το βιβλίο τους, οι Meston και Buss πήραν συνέντευξη από περισσότερες από χίλιες γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο και κατά τη διαδικασία εντόπισαν 237 διαφορετικούς λόγους για τους οποίους κάνουν σεξ οι γυναίκες και τους παρουσιάζουν όχι στατιστικά, αλλά όπως τους αναφέρουν οι ίδιες οι γυναίκες, προσφέροντας μια άλλη οπτική στην εξελικτική θεωρία. Ποιοι είναι; Οι πιο συχνοί λόγοι περιλαμβάνουν τη σεξουαλική έλξη, την επιθυμία για σωματική απόλαυση, για να εκφράσουν στοργή ή την αγάπη τους για κάποιον ή απλώς επειδή ήταν σε διέγερση και ήθελαν να εκτονώσουν την ένταση. Εξίσου σημαντικοί λόγοι όμως αποκαλύφθηκαν ότι είναι και ένα boost αυτοπεποίθησης, η εκδίκηση, η εξασφάλιση του «συντρόφου για πάντα», η μείωση του πόνου, οι ιατρικοί λόγοι (όπως το να σου περάσει ένας πονοκέφαλος), ως αντιστρές θεραπεία, η απώλεια βάρους και σαν βοήθημα ύπνου. Και φυσικά, οι πάντα παρόντες υλικοί λόγοι: ανταλλαγή για κάποιο όφελος, όπως το να κάνει το σύντροφο να ασχοληθεί με τις δουλειές στο σπίτι, ακριβά δώρα ή εξόδους σε εντυπωσιακά events. Και ο έρωτας; Πάει περίπατο;
 
Η Γυναικεία Επιλογή
Αυτή είναι η βάση της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου. Τα θηλυκά επιλέγουν το alfa male, το αρσενικό, δηλαδή, με τα καλύτερα γονίδια, ώστε να τα μεταφέρουν στους απογόνους τους για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Και συνήθως εκεί καταλήγει και η ανθρώπινη σεξουαλική έλξη. «Οι σύγχρονες γυναίκες είναι οι απόγονοι μιας αδιατάραχης γραμμής προγονικών μητέρων που έκαναν σοφές σεξουαλικές επιλογές και, ως απόγονοι, οι σύγχρονες γυναίκες κουβαλούν αυτή την προγονική σοφία. Επομένως, οι γυναίκες αναγνωρίζουν τους δείκτες υγείας, κύρους και προστασίας ως σεξουαλικά ελκυστικούς» εξηγούν οι συγγραφείς.
 
Από τι Ελκύονται οι Γυναίκες
Ή, όπως το θέτει το βιβλίο, «Γιατί τα πρόσωπα του Antonio Banderas και του George Clooney συνεπαίρνουν τόσο πολλές γυναίκες;». Όπως φαίνεται, στριφογυρίζουμε γύρω από αυτό που οι βιολόγοι ονομάζουν «γενετικά προνόμια» και «οικονομικά προνόμια». Τα πρώτα είναι τα γονίδια που παράγουν υγιή παιδιά. Τα δεύτερα είναι τα πράγματα που μας βοηθούν να προστατέψουμε τα υγιή παιδιά μας, γι’ αυτό κάποιες φορές στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες με μεγάλο σπίτι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σώμα είναι σημαντικό για τις γυναίκες, που συνήθως ελκύονται από τον κορμό σε σχήμα V, δηλαδή ανοιχτοί ώμοι-στενοί γοφοί και τους ενδιαφέρει το ύψος του άνδρα, ήτοι όσο πιο ψηλός τόσο καλύτερα. «Παραδόξως, στις γυναίκες δεν αρέσουν οι πολύ μυώδεις άνδρες, ενώ οι άνδρες δε συνειδητοποιούν πόσο μυώδεις τους θέλουν οι γυναίκες» αναφέρουν οι συγγραφείς. Βέβαια, και το πρόσωπο είναι εξίσου σημαντικό, αφού εκεί βρίσκονται αρκετοί δείκτες υγείας, όπως η συμμετρία, τα καλά μαλλιά και τα αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως το δυνατό σαγόνι.
 
Αν δεν Είναι George Clooney, Έχει Ελπίδες;
Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι τα γονίδια μπορούν να ξεπεραστούν από κάποιους άνδρες ώστε να κατακτήσουν τις γυναίκες, αν δώσουν έμφαση σε άλλα σημεία που οι γυναίκες προσέχουν. Η καλή υγιεινή και η όμορφη μυρωδιά είναι σημαντική, αφού, για παράδειγμα, η κακοσμία στόματος είναι deal breaker για τις γυναίκες, που έχουν ισχυρότερα αναπτυγμένη όσφρηση από τους άνδρες. «Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που ελκύουν τις γυναίκες είναι η προσωπικότητα, το χιούμορ, η αυτοπεποίθηση και το κοινωνικό status. Αυτά μπορούν να μεταμορφώσουν ένα μέτριο εμφανισιακά άνδρα σε σεξουαλικά ελκυστικό στα μάτια πολλών γυναικών» τονίζουν οι ερευνητές.
 
 
Γιατί οι Όμορφες Γυναίκες δεν Παντρεύονται τους Όμορφους Άνδρες;
Οι άνδρες τύπου Clooney έχουν την τάση να είναι άπιστοι, επειδή έχουν διαφορετική γενετική ατζέντα από τις γυναίκες – θέλουν να γονιμοποιήσουν πολλές υγιείς γυναίκες. Οι Meston και Buss τους ονομάζουν «ριψοκίνδυνους, γυναικάδες και “κακά παιδιά”». Έτσι, οι γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιήσουν το σεξ για να τυλίξουν ένα λιγότερο εκθαμβωτικό αλλά πιο πιστό ταίρι. Θα έχει λιγότερα γενετικά προνόμια, αλλά περισσότερα οικονομικά, τα οποία θα καταστήσει διαθέσιμα επειδή δεν πρόκειται να το σκάσει.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

5 επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν τι κάνουν την πρώτη ώρα στη δουλειά

Πώς περνούν αυτές οι επιτυχημένες γυναίκες την πρώτη τους ώρα στη δουλειά; Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις τα βήματα τους;

Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

H συναισθηματική ισορροπία είναι το μυστικό για την ευτυχία, λένε οι ειδικοί. Μήπως δυσκολεύεσαι να τη διατηρήσεις και επιτρέπεις στα συναισθήματα σου να φτάσουν σε… σημείο βρασμού;

Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα
Οι απλοί και αλάνθαστοι τρόποι για να φλερτάρεις καλύτερα

Κοίτα να δεις τελικά που το φλερτ είναι πιο εύκολο απ’ ότι πίστευες

Ανάλυσέ Το | Πώς να απλοποιήσεις τη ζωή σου
Οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να απλοποιήσεις τη ζωή σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να μην ασχολείσαι με οτιδήποτε περισσό για εσένα

Πώς θα γίνεις επιτυχημένο brand name και οι top συμβουλές για social media από την ελληνίδα expert

Ο ρόλος των social media, τι να κάνεις και τι να μην κάνεις. Η guru της επικοινωνίας Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη μας δίνει τα συστατικά του brand building. 

Πόσο πιάνουν οι συμβουλές για αυτοπεποίθηση; Υπάρχουν όμως 5 κινήσεις που αν καταφέρεις να κάνεις θα σε βοηθήσουν

Το πόσο αυτοπεποίθηση έχεις, βασίζεται εντελώς σε εσένα. Δες πώς θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση τώρα!

#shapegreece