Χωρισμός: Ξέρεις τι είναι το conscious uncoupling; (έτσι χωρίζουν τώρα!)

Τι ακριβώς είναι αυτή η νέα τάση στο διαζύγιο που ακολουθούν τα «πολιτισμένα» ζευγάρια σε όλο τον κόσμο.

06.11.2018

εχεις διαβασει

Χωρισμός: Ξέρεις τι είναι το conscious uncoupling; (έτσι χωρίζουν τώρα!)

Ο όρος έκανε την παρθενική του εμφάνιση –τουλάχιστον για το ευρύ κοινό– στην επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού της Gwyneth Paltrow και του επί 10 και πλέον χρόνια συζύγου της, Chris Martin, το Μάρτιο του 2014. «Εξακολουθούμε να είμαστε οικογένεια και από πολλές απόψεις είμαστε πλέον πιο κοντά από ποτέ» ήταν η φράση που συμπύκνωνε το νόημα της ανακοίνωσης αλλά και συνολικά αυτής της νέας τάσης στο διαζύγιο!

Το conscious uncoupling (ή «συνειδητή αποσύνδεση» όπως θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στα ελληνικά) είναι και επισήμως ο πιο αγαπησιάρικος και φιλικός τρόπος για να χωρίσεις! Τι είναι όμως ακριβώς; Το copywright του όρου ανήκει στην Katherine Woodward Thomas, Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

xorismos-body

Η Thomas περιγράφει το conscious uncoupling ως «η διαδικασία φιλικής
λύσης μιας σχέσης που δεν κάνει τα δύο μέρη να υποφέρουν». Ακούγεται ιδανικό, αλλά είναι και εφικτό; Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε το διαζύγιο σαν μια επώδυνη, καταστροφική εμπειρία, σαν ένα «μικρό θάνατο» που προκαλεί στην ψυχολογία μας όλα τα δεινά μιας σημαντικής απώλειας. Σύμφωνα με την Thomas όμως, δε χρειάζεται να είναι έτσι. «Ο συναισθηματικός πόνος κάθε χωρισμού μπορεί να αξιοποιηθεί σαν ο καταλύτης που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε ως άνθρωποι και μέσα στις σχέσεις μας. Να είναι το μέσο για να ανακαλύψουμε ξανά τη χαρά, να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας και να εξελιχθούμε» επισημαίνει η ίδια.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece