Χωρισμός: Ξέρεις τι είναι το conscious uncoupling; (έτσι χωρίζουν τώρα!)

Τι ακριβώς είναι αυτή η νέα τάση στο διαζύγιο που ακολουθούν τα «πολιτισμένα» ζευγάρια σε όλο τον κόσμο.

06.11.2018

εχεις διαβασει

Χωρισμός: Ξέρεις τι είναι το conscious uncoupling; (έτσι χωρίζουν τώρα!)

Τα υπέρ

Εκτός από την ψυχική ηρεμία που προκύπτει…
… από την αποφυγή οποιασδήποτε διαμάχης, το conscious uncoupling εξασφαλίζει ότι ο χωρισμός θα είναι όσο πιο ανώδυνος γίνεται για όλους όσους αφορά και κυρίως τα παιδιά.

Τα κατά

Δεν παίρνουν όλα τα ζευγάρια από κοινού την απόφαση να χωρίσουν.
Η μέθοδος αυτή είναι δύσκολο να εφαρμοστεί όταν ο ένας από τους συντρόφους είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος, ενώ ο άλλος θέλει να προσπαθήσει να σώσει τη σχέση. Επίσης, είναι πρακτικά αδύνατο να ακολουθηθεί όταν υπάρχει συναισθηματική ή/και σωματική κακοποίηση στη σχέση.

shutterstock_95206894

Το conscious uncoupling στην πράξη

Τα ζευγάρια που αποφασίζουν να χωρίσουν ακολουθώντας αυτό το νέο trend
συμφωνούν να διατηρήσουν σχέσεις μετά το διαζύγιο, να νοιάζονται ο ένας τον
άλλο όπως και όταν ήταν παντρεμένοι, να βάλουν την ηθική πάνω από το συναίσθημα, να τοποθετήσουν την από κοινού ανατροφή των παιδιών στον πυρήνα της σχέσης τους και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν για τη διάλυση του γάμου, χωρίς πικρίες. Έτσι, θα προχωρήσουν ως άτομα έχοντας μάθει ό,τι περισσότερο μπορεί ο καθένας για τον εαυτό του!

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, ιδιαίτερα όταν πίσω από τις αιτίες που οδήγησαν στο χωρισμό υπήρξε, για παράδειγμα, απιστία. «Κι όμως, ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί η λύση της σχέσης να είναι εποικοδομητική, αρκεί ο άνθρωπος από τον οποίο θα ζητήσουμε τα… ρέστα να είναι ο εαυτός μας και όχι ο άλλος» σημειώνει η Thomas. «Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι δε θα υποτιμήσεις ξανά τα συναισθήματά σου σε άλλη σχέση. Ακόμα κι αν η ευθύνη για το διαζύγιο βαραίνει κατά 97% τον άλλο, υπάρχει το 3% που είναι δικό σου και σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αν θέλεις στο μέλλον να βρεις την αγάπη που σου αξίζει, θα πρέπει να επικεντρωθείς σ’ αυτό το 3%».

Όταν μιλάμε για conscious uncoupling, εννοούμε ότι ο καθένας εξετάζει με ειλικρίνεια τη δική του συνεισφορά στη δυναμική της σχέσης (στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο αυτού που γίνεται συνήθως: να αρχίσουμε να εκτοξεύουμε κατηγορίες ο ένας στον άλλο). Κι αν ο ίδιος το κάνει σωστά, ακόμα κι αν ο χωρισμός πονέσει, θα ξέρει ότι μπορεί να τον δει σαν μια ευκαιρία για αλλαγή προς το καλύτερο!

[related id="57790"]

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece