5 μύθοι για την ανδρική σεξουαλικότητα

Ό,τι ήξερες να τα ξεχάσεις γιατί αυτές οι αλήθειες µπορούν να αλλάξουν την (ερωτική) ζωή σου!

28.04.2019

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

ευτυχισμένα ζευγάρια

Ο μύθος: «Οι άνδρες δεν είναι µονογαµικοί, οι γυναίκες είναι»

Η αλήθεια: Έλεγχοι στο DNA έχουν αποδείξει πως τα περισσότερα ζωικά είδη, αρσενικά και θηλυκά, δεν είναι σεξουαλικά µονογαµικά. Οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Ακόµη και η βιολογία και η προσωπικότητα των γυναικών ταιριάζει µε πολλαπλούς συντρόφους – περισσότερο απ’ ό,τι των ανδρών.

Ο μύθος: «Οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ»

Η αλήθεια: Μπορεί να φαίνεται πως οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ, επειδή τα σεξουαλικά τους όργανα είναι λιγότερο κρυµµένα απ’ ό,τι των γυναικών και επειδή έχουν διδαχτεί πως το σεξ έχει να κάνει µε τη δική τους ευχαρίστηση, όχι µε της γυναίκας. Οι γυναίκες ωθούνται κοινωνικά να διοχετεύουν τις ερωτικές τους επιθυµίες σε ροµαντικές φαντασιώσεις αντί για πιο ερωτικές εικόνες. Όταν όµως απαλλαγούν από τους κοινωνικούς περιορισµούς, επιθυµούν την ερωτική επαφή.

Ο μύθος: «Μόνο µε την εκσπερµάτιση νιώθουν ευχαρίστηση».

Η αλήθεια: Αυτό το πιστεύουν σχεδόν όλοι. Ρώτησε όµως έναν άνδρα που έχει µάθει να διαχωρίζει τον οργασµό από την εκσπερµάτιση (ειδικά αν ακολουθεί τις ταντρικές τεχνικές) και θα σου πει πως βιώνει πολλαπλή σεξουαλική ευχαρίστηση, διατηρεί σταθερή ενέργεια στο σεξ, επιθυµία και αυτοπεποίθηση.

Ο μύθος: «Μόνο µε τη στύση δείχνει ότι απολαµβάνει το παιχνίδι».

Η αλήθεια: Οι περισσότερες γυναίκες απολαµβάνουν τα προκαταρκτικά ακόµη και χωρίς συνουσία. Οι άνδρες τείνουν να εξοµοιώνουν το σεξ µε τη διείσδυση, αλλά τα συναρπαστικά σεξουαλικά παιχνίδια συµπεριλαµβάνουν πολύ περισσότερα από το πέος και τον κόλπο. Το παιχνίδι των προκαταρκτικών δεν απαιτεί στύση και η διαδικασία του ερεθισµού της γυναίκας µπορεί να είναι πολύ ευχάριστη από µόνη της.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece