Όταν ο χωρισμός είναι μονόδρομος για το ζευγάρι: Τι πρέπει να γνωρίζεις ειδικά αν έχεις παιδιά

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τον σωστό τρόπο για να διαχειριστεί σωστά ένα ζευγάρι το χωρισμό.

21.11.2016

Γράφει: Missbloom.gr

εχεις διαβασει

Όταν ο χωρισμός είναι μονόδρομος για το ζευγάρι: Τι πρέπει να γνωρίζεις ειδικά αν έχεις παιδιά

«Το μεγαλύτερο θέμα για μένα, είναι το πώς χωρίζει το ζευγάρι. Μπορούν να κινηθούν ώστε να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά», τονίζει η Σάντυ Κουτσοσταμάτη.

Μπορεί το ζευγάρι, να συμφωνήσει ότι ο χωρισμός θα συμβεί σε ειρηνικό περιβάλλον, με σκοπό να προστατέψει τα παιδιά του; Aυτό είναι και το πιο σημαντικό για τα παιδιά. Την στιγμή που ξεκινά ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή τους και ήδη διακατέχονται από αγωνία και ενδεχομένως ανασφάλεια, οι γονείς να μην κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη βάζοντας τα παιδιά στη μέση εμπλέκοντάς τα στον χωρισμό τους ή μπερδεύοντάς τα λέγοντας άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος.

Πόση ωριμότητα και σωστή διαχείριση απαιτεί όλο αυτό;… Και ειδικά αν ο ένας από τους δυο νιώθει πιο πληγωμένος, θέλει να εκδικηθεί ή χρειάζεται προστασία, είναι πολύ δύσκολο να σταθεί στα πόδια του και να κοιτάξει τα παιδιά του…

Μακάρι, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα ζευγάρια να μπορούν να συμβουλευτούν ειδικό ώστε να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την κατάσταση.

Μακάρι, επίσης, το ζευγάρι να αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια όσο περνά την κρίση και μακάρι να μην βιώνει κανένα ζευγάρι την επώδυνη διαδικασία του χωρισμού. Όμως μπορεί να αποβεί λυτρωτικός για το ζευγάρι, ακόμη και για τα ίδια τα παιδιά, αρκεί πάνω από όλα να είναι τα παιδιά.

Διάβασε όλο το άρθρο για το χωρισμό στο MissBloom.gr

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.