Ραντεβού στα τυφλά: Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης από τους Έλληνες experts των σχέσεων

Οι πολύτιμες συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι από την Τζίλ Δούκα και τον Νικόλα Ουρανό!

14.09.2018

εχεις διαβασει

Μη βιαστείς να αρνηθείς ούτε να νιώσεις αμήχανα αν η κολλητή σου προσπαθεί να σου κανονίσει μια έξοδο γνωριμίας με έναν παλιό της φίλο που θεωρεί ότι θα ταιριάζατε πραγματικά.

«Όταν είσαι single και θέλεις να ξεκινήσεις μια νέα σχέση, δεν είναι καθόλου ντροπή να ενημερώσεις τους φίλους ή το περιβάλλον σου ότι θέλεις να γνωρίσεις έναν αξιόλογο άνθρωπο» λέει ο Νικόλας Ουρανός, ιδρυτής της Ακαδημίας Σχέσεων και συνσυγγραφέας του best-seller βιβλίου Αγάπη τώρα. «Είναι όμως πολύ σημαντικό να σεβαστείς και τον άνθρωπο που σου γνώρισαν και να ευχαριστήσεις και να ενημερώσεις την “προξενήτρα” σου για την έκβαση».

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν όταν σου κάνουν προξενιό για ραντεβού στα τυφλά!

Εάν είσαι θετική, τότε όλα καλά. Αν όμως έχεις πραγματικά ενδοιασμούς ή αμφιβολίες, τότε μίλησε ειλικρινά με τη φίλη σου και πες της τις ανησυχίες σου. Αν είναι πραγματικά φίλη σου, δε θα επιμείνει αν νιώθεις ότι δεν είσαι σ’ αυτή τη φάση.

Να είσαι ο εαυτός σου. Δεν περνάς οντισιόν, μια απλή γνωριμία είναι με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις κοινούς φίλους και γνωστούς. Μην το παρακάνεις με το ντύσιμο, το μακιγιάζ και τα αξεσουάρ. Φρόντισε όμως τον εαυτό σου, γιατί, αν πας με το παλιό σου φούτερ και μια φόρμα, δε θα δώσεις την καλύτερη εντύπωση – εκτός κι αν το ραντεβού είναι σε στάδιο για προπόνηση! Δεν κάνουμε πλάκα, αν είστε και οι δύο fit, μπορεί η κοινή συμμετοχή σε έναν αγώνα και οι απαραίτητες προπονήσεις να είναι εξαιρετικός τρόπος γνωριμίας χωρίς αμηχανία και κενά στη συζήτηση.

Μη μιλάς συνέχεια για τη φίλη σου που σας σύστησε. Ο άνθρωπος έχει έρθει για να γνωρίσει εσένα –κι εσύ αυτόν–, τη φίλη σου πιθανότατα τη γνωρίζει ήδη καλά.

«Κανείς δε νιώθει βολικά όταν έχει βγει με κάποιον άγνωστο» σχολιάζει η Τζιλ Δούκα, life coach και συνσυγγραφέας του βιβλίου Αγάπη τώρα.

«Η ευγένεια είναι το παν. Ακόμα κι αν δε σου αρέσει καθόλου ως άνδρας ο άνθρωπος με τον οποίο μόλις γνωρίστηκες, δες το σαν μια ευκαιρία να γνωρίσεις έναν νέο φίλο. Να ξέρεις ότι, όπως συμπεριφερόμαστε, έτσι θα μας συμπεριφερθούν. Επίσης, δώσε χρόνο στη γνωριμία.

Διηγούμαι αυτή την ιστορία στους ανθρώπους με τους οποίους κάνουμε coaching:

“Όταν πρωτογνώρισα τον Νικόλα, μου μίλησε για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είχε. Είχα κι εγώ έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και όσο μιλούσε το μόνο που σκεφτόμουν ήταν “άλλος ένας με ΜΚΟ που βάζει χρήματα από την τσέπη του για να επιβιώσει ο οργανισμός”. Καμία σχέση με… love at first sight, και μιλάμε για την αγάπη της ζωής μου, τον πατέρα του παιδιού μου! Δώσε χρόνο, μην περνάς από συνέντευξη και… επιθεώρηση τη νέα σου γνωριμία» συμπληρώνει.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Πώς να προετοιμάσεις τη σχέση σας για μωρό

Αυτό το μικροσκοπικό και τρισχαριτωμένο αγγελούδι θα φέρει μαζί του μεγαλύτερη χαρά που έχεις ποτέ νοιώσει. Την προσοχή σου όμως! Έχει παράλληλα τη δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω και στη σχέση σου.

Η γλώσσα του σώματος στους άντρες: Τα 18 σημεία που ΠΡΕΠΕΙ να κοιτάς

Όπως κι εμείς, έτσι και οι άνδρες δε λένε πάντα αυτό που νιώθουν. Μάθε όσα «λέει» χωρίς να μιλάει!

8 πράγματα που θα κάνεις κάθε πρωί για μια θετική μέρα

Η πρωινή ιεροτελεστία που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι χαρούμενη.

Τα ζώδια σήμερα: Ημερήσιες προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Αστρολογικό προφίλ και προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

Σε τι βοηθάει ο διαλογισμός; Πώς γίνεται; Να κάνεις κάθε μέρα;

Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη δεξιότητα να ζεις στο 100% το εδώ και τώρα, λένε οι ειδικοί.

Θλίψη, άγχος, θυμός: Πώς θα αντιμετωπίσεις τα αρνητικά συναισθήματα αποτελεσματικά

Μήπως τα αρνητικά συναισθήματα που σε κατακλύζουν είναι συχνό φαινόμενο; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!

#shapegreece