18 αλήθειες για τους άντρες που θα αλλάξουν τη σχέση σας σήμερα (με βεβαιότητα!)

Είσαι σίγουρη πως τα γνωρίζεις όλα; Check your list!

06.01.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Οι άντρες δεν πιάνουν τα υπονοούμενα.
Οι άντρες είναι πιο πιθανό να μη πιάσουν τα λεπτά υπονοούμενα όπως ο τόνος της φωνής και η έκφραση του προσώπου. Και είναι ιδιαίτερα πιθανό να μην παρατηρήσουν τη θλίψη στο πρόσωπο της γυναίκας τους. Αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι ο φίλος σου παίρνει το μήνυμα, να είσαι άμεση.

Οι άντρες ανταποκρίνονται στην εκτίμηση.
Το να δείχνεις την εκτίμησή σου στο φίλο σου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που φέρεται. Σκέψου την ανατροφή ενός παιδιού: μελέτες δείχνουν πως οι πατεράδες ασχολούνται περισσότερο με την ανατροφή του παιδιού τους όταν οι σύζυγοί τους εκτιμούν την ανάμιξή τους και τους βλέπουν ως ικανούς.

Τα 10 κοινά που έχουν ΟΛΟΙ οι γονείς των επιτυχημένων παιδιών!

Οι άντρες σκέφτονται το σεξ…  πολύ.
OK, αυτό δεν είναι και τόσο μυστικό. Οι περισσότεροι άντρες κάτω των 60 σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, συγκριτικά με μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών. Και δεν σταματάει εκεί. Οι άντρες έχουν σχεδόν διπλάσιες ερωτικές φαντασιώσεις συγκριτικά με τις γυναίκες, και οι φαντασιώσεις τους έχουν μεγαλύτερη ποικιλία. Σκέφτονται επίσης το «κανονικό» σεξ περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες. Ωστόσο, το να το σκέφτεσαι δεν είναι το ίδιο σαν να το κάνεις!

Οι άντρες βρίσκουν το σεξ σημαντικό.
Είναι μύθος πως οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν πως το σεξ είναι απλά σεξ. Για πολλούς, το σεξ είναι μια πολύ σημαντική πράξη ανάμεσα σε δύο δεσμευμένους ανθρώπους. Και όπως και οι περισσότερες γυναίκες, οι άντρες βρίσκουν πως η ερωτική εγγύτητα είναι πιο ικανοποιητική μέσα σε μια σχέση δέσμευσης. Ένας λόγος είναι πως οι σύντροφοι που είναι μαζί για καιρό γνωρίζουν πώς να ευχαριστούν ο ένας τον άλλο συγκριτικά με τους άγνωστους.

ta-mystika-ton-antron1 (1)

Του αρέσει όταν παίρνεις πρωτοβουλία στο σεξ.
Οι περισσότεροι άντρες νιώθουν πως είναι αυτοί που παίρνουν πάντα την πρωτοβουλία για σεξ. Τους αρέσει όμως να τους «κυνηγάς» και θα ήθελαν περισσότερες πρωτοβουλίες από τη σύντροφό τους. Μη ντρέπεσαι να δείξεις στον φίλο σου ότι έχεις διάθεση. Το να παίρνεις εσύ την πρωτοβουλία για σεξ μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και για τους δυο σας.

Πώς να είμαι σέξι; Τα 5 πράγματα που θέλουν οι άντρες

Οι άντρες δεν έχουν πάντα διάθεση για σεξ.
Οι άντρες, προς έκπληξη πολλών γυναικών, δεν έχουν πάντα διάθεση για σεξ. Όπως ακριβώς και εμείς, οι άντρες είναι συχνά αγχωμένοι από τις απαιτήσεις της δουλειάς, της οικογένειας και των οικονομικών υποχρεώσεων. Και το άγχος δεν βοηθάει καθόλου την ερωτική διάθεση. Όταν ένας άντρας λέει «όχι απόψε», αυτό δεν σημαίνει πως έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σένα. Απλά σημαίνει πως δεν θέλει να κάνει έρωτα αυτή τη στιγμή.

Οι άντρες θέλουν να ευχαριστούν τη σύντροφό τους.
Η ευχαρίστησή σου είναι σημαντική για τον σύντροφό σου. Αλλά δεν θα ξέρει τι θέλεις, εκτός κι αν του το πεις. Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα να πουν τι τους αρέσει και τι όχι. Αν μπορείς να του το πεις ξεκάθαρα με έναν τρόπο που δεν θα πληγώσει τον εγωισμό του, θα ακούσει. Επειδή ξέρει πως όταν εσύ περνάς καλά, θα περνάει κι εκείνος καλά!

Οι άντρες έχουν άγχος για την επίδοσή τους.
Οι περισσότεροι άντρες έχουν κάποιες φορές άγχος για την επίδοσή τους, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Ο άντρας σου μπορεί να ανησυχεί για το σώμα του, για την τεχνική και την αντοχή του. Αν μπορείς να τον βοηθήσεις να μάθει να χαλαρώνει και να μένει συγκεντρωμένος στην ευχαρίστηση της στιγμής, το σεξ θα γίνει πολύ λιγότερο αγχωτικό.

Οι άντρες απομακρύνονται όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες τους.
Αν ένας άντρας δεν νιώθει πως τον αγαπούν και τον εκτιμούν μέσα στη σχέση του, μπορεί να στραφεί αλλού για ικανοποίηση. Για έναν άντρα, αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα περνάει το χρόνο του στη δουλειά. Ένας άλλος μπορεί να κολλήσει με τα σπορ ή τα βιντεοπαιχνίδια. Και κάποιοι άντρες θα απατήσουν τις συντρόφους τους. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να συνεργάζεστε και να προσπαθείτε να καλύψετε ο ένας την ανάγκη του άλλου.

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ (π.χ. η καλύτερη ώρα είναι στις 3 το μεσημέρι)

Έχει επενδύσει σε σένα.
Οι περισσότεροι άντρες συνειδητοποιούν πως έχουν πολλά να χάσουν αν χαλάσει μια μακροχρόνια σχέση – όχι μόνο τη συντροφιά ο ένας του άλλου, αλλά όλη τη ζωή που έχετε χτίσει μαζί. Αν είσαι πρόθυμη να δουλέψεις για να ενισχύσεις τον γάμο σου, πιθανότατα το ίδιο θα κάνει και ο σύντροφός σου.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#shapegreece