10 λάθη του παρελθόντος που πρέπει να ξεπεράσεις

Τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να ξεχάσεις. Ποια είναι τα λάθη του παρελθόντος που πρέπει να ξεπεράσεις και με τα οποία πρέπει να συμφιλιωθείς.

18.04.2020

εχεις διαβασει

Ο πιο απρόσμενος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Όλα όσα έχεις ζήσει αντικατοπτρίζονται στη συμπεριφορά, στον τρόπο που κινείσαι, και στη στάση που έχεις υιοθετήσει στα προσωπικά σου. Σε ότι αφορά το παρελθόν σου, μην ξεχνάς πως αυτό είναι δικό σου, και δεν μπορεί κανένας να το κρίνει, γιατί κανένας δεν το έζησε παρά μόνο εσύ. Αντί να περιμένεις, από τους τους άλλους να σε κρίνουν, μάθε να ασκείς το πιο σπουδαίο: Την αυτοκριτική σου.

Αν μόλις βγήκες από μία δύσκολη κατάσταση, πάρε το χρόνο σου, κλείσε τις πληγές σου, και μετά ξαναγεννήσου από τις στάχτες σου και προσπάθησε να καταχωνιάσεις στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα τα δύσκολα που μπορεί να σε σημάδεψαν αλλά στην τελική σε γαλούχησαν…

Ποια είναι όλα αυτά:

1. Οι καλές στιγμές με αυτόν τον Ένα και Μοναδικό (έτσι τουλάχιστον νόμιζες) που πρέπει να ξεχάσεις. Καθώς πλέον ζείτε χωριστές ζωές.

2. Το να προσπαθήσεις να κρύψεις, όλα όσα σε πλήγωσαν, όλα όσα σε θύμωσαν και όλα όσα σε στεναχώρησαν.

3. Το να αποδεχτείς ότι αυτός που αγάπησες όσο κανέναν, αγαπάει κάποια άλλη (και φευ!) την αγαπάει και περισσότερο.

4. Το να έχεις σχέση με κάποιον που ξέρεις πολύ καλά βαθιά μέσα σου, ότι δεν πρόκειται να κρατήσει…

5. Το ν’ αγαπάς κάποιον τόσο πολύ (ή να αγαπάς τον εαυτό σου τόσο λίγο) που να υπομένεις συμπεριφορές και καταστάσεις που δεν θα της ανεχόσουν ποτέ άλλοτε.

6. Το να ξέρεις πως πρέπει να πάρεις το ρίσκο: Πως στη ζωή πρέπει πάντα να βρίσκεις τη δύναμη να αφήνεσαι, να ανοίγεσαι, και να ερωτεύεσαι ξανά , Και παρότι το ξέρεις. για κάποιον απροσδιόριστο λόγο νιώθεις, πως το σώμα σου δεν μπορεί να «κουμπώσει» με κανένα άλλο σώμα ενώ αισθάνεσαι πως δεν αντέχεις να ξανασυστηθείς σε έναν καινούριο άνθρωπο.

7. Η σωστή αγάπη και ο κατάλληλος άνθρωπος στο λάθος timing.

8. Το να αποδεχτείς ότι δεν ήταν γραφτό σας να είστε μαζί, και πως στην ουσία ήσασταν αταίριαστοι.

9. Το να σταματήσεις να πλέκεις όλα αυτά τα υποθετικά σενάρια τύπου «Τι θα είχε συμβεί, αν.… είχα πει αυτό, αν είχα κάνει το άλλο….».

10. Η προδοσία σε όλες της τις εκφάνσεις, και η αίσθηση της κενότητας και της ματαιτότητας που αφήνει στον προδομένο…

Εκμεταλλεύσου τις εμπειρίες του παρελθόντος, και γίνε δυνατότερη μέσα από αυτές.

Περισσότερα από Καλή ζωή

Best of network

#shapegreece