Πότε θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι 50-59 ετών και άνθρωποι με διαβήτη, καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα

Το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

εμβόλιο κορονοϊός istock

Με τις επόμενες ηλικιακές κατηγορίες και τις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την COVID-19. Τα επόμενα βήματα παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ποιοι θα εμβολιαστούν στη συνέχεια 

Όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους, την Τετάρτη 14/4 παραλαμβάνουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19/4/2021. "Επίσης, από το περασμένο Σάββατο 10/4 ανοίξαμε την πλατφόρμα και έτσι οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 που μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού μόνο στο εμβόλιο της AstraZeneca, τώρα πλέον μπορούν να κλείνουν ραντεβού για όλα τα εμβόλια. 

Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, την επόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα προχωρήσουμε σταδιακά το άνοιγμα της επόμενης ομάδας που είναι η ομάδα με τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού των ηλικιών από 18-59.

Θα ήθελα να εξηγήσω εδώ, ότι το άνοιγμα της ομάδας αυτής θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα. Παραδείγματος χάρη, κάποιος με σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να ανοίξει την Παρασκευή, μπορεί να ανοίξει το Σάββατο. Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, αφορά 800.000 συμπολίτες μας και ανάλογα με τα νοσήματα θα ξεκινήσει από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Απριλίου θα προχωρήσουμε στις επόμενες ομάδες, σύμφωνα και με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και έτσι θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 55-59.

Ακολούθως, το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 50-54.

Ευελπιστούμε ότι αν πάνε όλα βάσει σχεδίου και τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, έτσι ώστε να φτάσουμε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας", συμπλήρωσε. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i