Δυνατά μαλλιά, νύχια, νεανικό δέρμα (και όχι μόνο): Το μυστικό της νεότητας είναι μικρό αλλά θαυματουργό

Και θα σε βοηθήσω να το ανακαλύψεις.

woman face

Από πολύ μικρή ηλικία, σχεδόν από όταν άρχισα να εξερευνώ τον εαυτό μου, να επεξεργάζομαι την εικόνα του στον καθρέφτη και να παρατηρώ κάθε λεπτομέρεια του σώματος μέσα στο οποίο πρόκειται να περάσω όλη μου τη ζωή, με έπιανα να έρχομαι αντιμέτωπη με μια αντίφαση. 

Πρόκειται για δύο φράσεις οι οποίες αντηχούσαν στο μυαλό μου συνεχώς, αλληλοαντικρουόμενες και συγχρόνως και οι δύο τόσο καθολικά και κοινωνικά αποδεκτές.

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα σου

Εν ολίγοις, είναι ο εσωτερικός μου κόσμος αυτός από τον οποίο εξαρτάται, αντλείται και "τροφοδοτείται" η δική μου ομορφιά. Όλα καλά μέχρι εδώ, μιας και είναι μια φράση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και με κινητοποιεί να προσπαθώ πάντα να γίνομαι η καλύτερη πτυχή του εαυτού μου για εμένα και τους γύρω μου. Δεν μπορεί να υπάρξει ομορφιά εκεί από όπου απουσιάζει η ευγένεια, η αγάπη, η καλοσύνη, η ηθική.

Όποιος ασχολείται με θέματα ομορφιάς, είναι επιφανειακός.

Και πάμε στην επόμενη φράση που φρόντιζαν συνεχώς να μου υπενθυμίζουν. Όταν λέω "συνεχώς" αναφέρομαι στις στιγμές εκείνες που περνούσα μπροστά στον καθρέφτη, απλώνοντας κρέμες, γεμίζοντας το μπάνιο με αρώματα και χρώματα ή (αργότερα) μελετώντας τις υφές και τα συστατικά των προϊόντων προκειμένου να βρω αυτά που μου ταιριάζουν. "Μην είσαι επιφανειακή, άλλα πράγματα έχουν σημασία".

Μιλώντας για αντιφάσεις, πώς γίνεται να είναι επιφανειακό κάτι που πηγάζει από μέσα μου;

Αυτό είναι που ποτέ δεν κατάλαβα όσο κι αν προσπάθησα και, μεταξύ μας, δεν προσπάθησα και πολύ μιας και δεν αμφέβαλα ποτέ για το αν είμαι ή όχι επιφανειακός άνθρωπος. Οπότε το ταξίδι μου στον χώρο της ομορφιάς όχι απλά δεν σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει, αλλά μετατράπηκε σε ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ένα ταξίδι μόνο με στάσεις, πολλές πολλές στάσεις, στου οποίου τη διάρκεια γινόμουν συνεχώς καλύτερη, μέσα και έξω, με έναν τρόπο παράλληλο.

Δύο διαδικασίες που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα γιατί και το "μέσα" και το "έξω" πρόκεινται για αυτά που εντέλει συναποτελούν τον εαυτό μου, αυτό που είμαι και πρεσβεύω, αλλά και αυτό που φιλοδοξώ να γίνω.

Ας καταρρίψουμε έναν ακόμη μύθο.

Αν υπάρχει κάτι ακόμη για το οποίο είμαι πια βαθιά πεπεισμένη είναι ότι η νεανικότητα δεν έχει παρά ελάχιστη σχέση με την ηλικία. Ο, ναι. Ειδικά στην εποχή μας με την πρόοδο της επιστήμης και της κοσμητολογίας, μπορεί ο καθένας να διεκδικήσει τη νεανική εμφάνιση που επιθυμεί, χωρίς περιορισμούς και "ηλικιακές επιταγές".

Άλλωστε η νεανικότητα κατά βάση (όπως και κάθε τι που σχετίζεται με την ομορφιά) είναι συναίσθημα: Είναι η ζωντάνια, η θετικότητα, η αύρα που αποπνέει όποιος ακόμη εξερευνά τον κόσμο και ονειρεύεται να τον αλλάξει. Με άλλα λόγια, παύεις να είσαι νέος όταν πάψεις να είσαι ερωτευμένος με τη ζωή. Μέχρι τότε μπορείς να διατείνεσαι ελεύθερα πως είσαι μια αιώνια έφηβη.

Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια 18χρονη.

Ας την "απελευθερώσουμε" ώστε να βγει και έξω λοιπόν. Παρακάτω σκοπεύω να μοιραστώ τα μυστικά εκείνα που βοηθούν εμένα να σταματάω τον χρόνο, να έχω νεανική επιδερμίδα, υγιή νύχια και μαλλιά. 

Spoiler alert: Δεν είναι και τόσο "μυστικά" τελικά. Απλώς χρειάζεται μια καθημερινή δόση φιλικής (ενυδατικής) υπενθύμισης. 

Δυνατά μαλλιά, νύχια, νεανικό δέρμα (και όχι μόνο)

Λαμβάνω τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής. Γιατί να μην αξιοποιήσω όσα μπορεί να μου προσφέρει η πρόοδος της σύγχρονης φαρμακευτικής, με τρόπο φυσικά ενισχυτικό ενός υγιεινού διαιτολογίου; Αφού σιγουρεύτηκα πως λαμβάνω τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει από τη διατροφή μου λοιπόν, θέλησα να ενισχύσω το αποτέλεσμα με το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής. Όσα προσωπικά ζητούσα τα βρήκα στο Florasil, το οποίο περιέχει Οργανικό Πυρίτιο, συμβάλλοντας στη δημιουργία και την αναγέννηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μου. Η αλήθεια είναι πως ενώ άλλα μέταλλα όπως ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος είναι ευρέως γνωστά όσον αφορά την υγεία των μαλλιών, το όχι πολύ γνωστό Πυρίτιο αποτελεί τη νέα μου εμμονή, καθώς ανακάλυψα ότι είναι απαραίτητο για να παράξει ο οργανισμός κολλαγόνο (και όλες ξέρουμε τι εστί κολλαγόνο).

Προέρχεται από υδατική εκχύλιση του φυτού Equisetum Arvense, φυσική πηγή Πυριτίου και 30 άλλων μετάλλων και βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής ομορφιάς, παρέχοντας στην επιδερμίδα, τα οστά, τα μαλλιά και τα νύχια μου χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ χάρη στο Πυρίτιο, βοηθά και στην απορρόφηση ασβεστίου.

Ο λόγος που μετά από εκτενή έρευνα κατέληξα σε αυτό, είναι διότι μεγάλο μέρος του διατροφικού Πυριτίου στις τροφές που καταναλώνουμε, χάνεται λόγω του υπερβολικού ραφιναρίσματος και της επεξεργασίας. Πρόκειται λοιπόν για κάτι για το οποίο ο οργανισμός μου "εκλιπαρεί" και δεν μπορώ να του το προσφέρω με άλλο τρόπο, παρά με τη συμπλήρωση με μια προσεκτικά παρασκευασμένη και εύκολα απορροφήσιμη μορφή πυριτίου, όπως είναι στο Florasil. Και ναι, ο τρόπος παρασκευής του διασφαλίζει την απορροφησιμότητά του κατά σχεδόν 100%.

MedMelon-Florasil

 

Τρέφομαι σωστά και ενυδατώνομαι επαρκώς. Τι νόημα έχει να εφαρμόζεις κάθε μέρα την πιο ακριβή κρέμα αν δεν λαμβάνεις όλα τα συστατικά που πρέπει από τη διατροφή; Κανένα απολύτως. Άφθονα φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη, υγιεινές πηγές λιπαρών και φυσικά πολύ νερό είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της επιδερμίδας, των μαλλιών και των νυχιών μας και πρόκειται για υλικά στα οποία όλες έχουμε άμεση πρόσβαση, οπότε πιθανές δικαιολογίες δεν γίνονται δεκτές.

Κοιμάμαι σαν μωρό (για να έχω δέρμα μωρού). Με αυτή τη φράση δεν αναφέρομαι τόσο στην ποσότητα, όσο στην ποιότητα του ύπνου. Εκτός λοιπόν του ότι φροντίζω να κοιμάμαι ένα 8ωρο, επιδιώκω να έχω αποφορτιστεί από οποιεσδήποτε έγνοιες και άγχη μπορεί να με ταλανίζουν, πριν ξαπλώσω. Όλες οι σκέψεις της καθημερινότητας δεν έχουν θέση στο κρεβάτι μου και σίγουρα θα είναι εκεί το πρωί να με απασχολήσουν ξανά μόλις ξυπνήσω (κανείς ποτέ δεν πλήρωσε τον λογαριασμό του ρεύματος όσο κοιμόταν).

Βάζω πάντα αντηλιακό. Λατρεύω τον ήλιο, μισώ τη φωτογήρανση. Από πολύ μικρή γνωρίζω πως η αντηλιακή προστασία πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της skincare ρουτίνας μου χειμώνα-καλοκαίρι, με ήλιο, βροχή, συννεφιά και κάθε είδους καιρικό φαινόμενο. Νομίζω πως αν όλοι είχαμε πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων των ηλιακών ακτινοβολιών στην επιδερμίδα μας, δεν θα υπήρχε κανείς εκεί έξω χωρίς αντηλιακό. 

Φροντίζω το "μέσα" να είναι όσο όμορφο και το έξω (ή και λίγο περισσότερο). Όπως είπα, η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, για αυτό και πρέπει να βρούμε και για τον εσωτερικό μας κόσμο μια ρουτίνα που του ταιριάζει. 

Ομορφιά για εμένα σημαίνει αρμονία, οπότε ο διαλογισμός και εγώ "ερωτευτήκαμε" με την πρώτη ματιά ή καλύτερα με την πρώτη βαθιά αναπνοή. Πρόκειται για την αγαπημένη μου spiritual τεχνική, η οποία με βοηθά κάθε μέρα να "γειώνομαι", να θυμάμαι ποια είμαι και τι θέλω. Εκτός από τον διαλογισμό, σύμμαχοι της εσωτερικής μου ομορφιάς είναι σίγουρα η ανάγνωση βιβλίων, η ενασχόληση με διάφορα είδη τέχνης και σίγουρα η συναναστροφή με άλλα όμορφα πλάσματα (δεν περιορίζομαι στους όμορφους ανθρώπους, μιας και άπλετες δόσεις ομορφιάς μου χαρίζουν η φύση και τα ζώα).

Σου άφησα το καλύτερο μυστικό για το τέλος. Δεν υπάρχει ασχήμια.

Η αλήθεια είναι αυτή, δεν υπάρχουν άσχημοι άνθρωποι, παραμόνο άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν βρει τον τρόπο να εντοπίσουν και να αναδείξουν τη δική τους προσωπική ομορφιά. Επομένως, αφότου σιγουρευτείς και βεβαιώσεις τον εαυτό σου ότι είσαι όμορφη και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να διεκδικήσεις το αυτονόητο, μπορείς να εφαρμόσεις τα tips που μοιράστηκα μαζί σου για να γίνεις ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ.

Με σωστή διατροφή, κατάλληλα συμπληρώματα, επαρκή ενυδάτωση, ύπνο, γυμναστική και de-stress μεθόδους, μπορείς να αναδείξεις στο έπακρο την ομορφιά σου και να έχεις την πιο νεανική εκδοχή του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i