Λειτουργική Ρινοπλαστική: 4+1 τρόποι, με τους οποίους θα αλλάξει τη ζωή σου

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση που μπορεί να επηρεάσει ταυτόχρονα τόσο την εικόνα του προσώπου όσο και την υγεία των ασθενών.

nose surgury iStock

Συνεργάστηκε η δρ Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής Κλινικής "Ιασώ" (orlplastic.gr)

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι μία διπλού χαρακτήρα επέμβαση, η οποία στοχεύει στη διόρθωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης και παράλληλα στην απελευθέρωση της αναπνευστικής οδού, από οποιονδήποτε παράγοντα μπορεί να παρεμποδίζει την ελεύθερη αναπνοή. Ήδη από αυτή τη σύντομη περιγραφή μπορούμε να αντιληφθούμε πως η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση που μπορεί να επηρεάσει ταυτόχρονα τόσο την εικόνα του προσώπου όσο και την υγεία των ασθενών.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Λειτουργικής Ρινοπλαστικής της Κλινικής ΙΑΣΩ & Ειδική Ρινοχειρουργός Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, αποκαλύπτει στις αναγνώστριες του Shape.gr, 4+1 στοιχεία που βελτιώνονται έπειτα από μια επιτυχημένη Λειτουργική Ρινοπλαστική.

1. Αυτοπεποίθηση

Η θετική επίδραση μιας επιτυχημένης Λειτουργικής Ρινοπλαστικής στην αυτοπεποίθηση των ασθενών αποτελεί γεγονός που έχει μετρηθεί και μελετηθεί πολλάκις. Το πρόσωπο μετεγχειρητικά φαίνεται πιο συμμετρικό και "φρέσκο" και η αίσθηση ότι μπορεί κανείς να μιλήσει, να χαμογελάσει και να φωτογραφηθεί χωρίς την έγνοια του "καλού προφίλ" περιγράφεται από τους ίδιους τους ασθενείς απελευθερωτική.

2. Ικανότητα άθλησης

Η σωστή άσκηση απαιτεί ποιοτική αναπνοή. Λειτουργικά προβλήματα της ρινός, όπως είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, η παρουσία ρινικών πολυπόδων, η υπερτροφία των ρινικών κογχών και η δυσλειτουργία των ρινικών βαλβίδων, προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην εισπνοή του αέρα. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων μέσω της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής διευκολύνει την ελεύθερη αναπνοή, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα άθλησης.

3. Ποιότητα ύπνου

Το ροχαλητό και τα επεισόδια υπνικής άπνοιας αποτελούν δύο από τις συχνότερες διαταραχές ύπνου και η απόφραξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού αποτελεί έναν από τους πλέον συνηθισμένους αιτιολογικούς παράγοντες. Η επέμβαση της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής απελευθερώνει τις ρινικές οδούς, από τις οποίες διέρχεται ο αέρας, με αποτέλεσμα τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση των εν λόγω διαταραχών και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

4. Νεανική όψη του προσώπου

Μία όμορφη και αρμονική μύτη βελτιώνει συνολικά την εμφάνιση του προσώπου, δείχνοντάς το πιο αρμονικό, ξεκούραστο και αναζωογονημένο. Σύμφωνα με έρευνα του UCLA, η οποία δημοσιεύθηκε στο Aesthetic Surgery Journal, η αισθητική βελτίωση της μύτης μέσω της Ρινοπλαστικής μπορεί να "αφαιρέσει" κατά μέσο όρο από 3 έως 7 χρόνια από την πραγματική ηλικία του προσώπου.

5. Υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Ασθενείς οι οποίο έχουν υποβληθεί σε Λειτουργική Ρινοπλαστική, παρατηρούν- παράλληλα με τη βελτίωση της ποιότητας της αναπνοής τους- και μείωση της συχνότητας εμφάνισης φλεγμονών του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος( όπως είναι π.χ. η ιγμορίτιδα) .

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής στην Ιστοσελίδα της Εξειδικευμένης Ρινοχειρουργού Δρ. Ειρήνης Μάντζαρη, MD, PhD

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i