Συνέδριο EULAR: Σημαντικά αποτελέσματα νέας θεραπείας για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν για το upadacitinib στη ρευματοειδή αρθρίτιδα στο πλαίσιο του συνεδρίου EULAR.

εργαστήριο ιατρική νέες θεραπείες istock

Στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας η AbbVie παρουσίασε νέες αναλύσεις που καταδεικνύουν τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Πρόκειται για μια παρουσίαση από το πρόγραμμα κλινικών μελετών Φάσης 3 Select, τη μελέτη Select-Compare για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του upadacitinib 15 mg έναντι του adalimumab, ενώ έγινε παράλληλα μια ακόμα παρουσίαση για το προφίλ ασφαλείας του upadacitinib στο χρονικό διάστημα 4,5 ετών σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. 

Γιατί είναι σημαντικά τα μακροχρόνια αποτελέσματα;

Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το 80% των ατόμων που ζουν με τη νόσο εμφανίζουν διάβρωση των αρθρώσεων και μη αναστρέψιμη βλάβη κατά το 1o έτος. Η σταθερή ύφεση, που σημαίνει ύφεση με διάρκεια που ξεπερνά τους 6 μήνες, είναι δυνατόν να βελτιώσει τη λειτουργία και να μειώσει την πιθανότητα περαιτέρω αρθρικής βλάβης στους ασθενείς. "Η διαχείριση της ψωριασικής αρθρίτιδας μπορεί να είναι περίπλοκη λόγω των επίμονων μυοσκελετικών και δερματικών συμπτωμάτων, προκαλώντας πόνο και απώλεια σωματικής λειτουργίας" δήλωσε ο Philip Mease, MD, διευθυντής του Τμήματος Ρευματολογίας στο Σουηδικό Ιατρικό Κέντρο Providence St. Joseph Health. "Tα δεδομένα δείχνουν ότι το upadacitinib μπόρεσε να διατηρήσει τη βελτίωση των συμπτωμάτων της ψωριασικής αρθρίτιδας σε διάστημα 1 έτους χωρίς νέα σημαντικά ευρήματα ασφαλείας. Το upadacitinib μπορεί να είναι μια σημαντική θεραπευτική επιλογή, που θα βοηθήσει τους ρευματολόγους να παρέχουν στους ασθενείς τους μακροχρόνια διατήρηση της βελτίωσης στη δραστηριότητα της ασθένειας".

Διαβάστε Επίσης

Και γιατί αυτά τα νέα στοιχεία είναι σημαντικά για την επιστημονική κοινότητα και τους ασθενείς; 

•    Το EULAR αποτελεί μια ευκαιρία για τα μέλη της κοινότητας της ρευματολογίας να συναντηθούν και να μοιραστούν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τα οποία συμβάλλουν στον κοινό στόχο των επιστημονικών ομάδων: να προσφέρουν σε περισσότερους ανθρώπους που ζουν με ρευματοειδή αρθρίτιδα την ευκαιρία να πετύχουν ύφεση.
•    Τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα προστίθενται σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων για το upadacitinib ως μια σημαντική νέα θεραπευτική επιλογή, που μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες ακάλυπτες ανάγκες για τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
•    Επιπλέον, στο EULAR η AbbVie ανακοίνωσε σε περίληψη αποτελέσματα για το upadacitinib στην αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Τον Ιανουάριο του 2021 το upadacitinib εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θεραπεία της ενεργής αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας σε ενήλικους ασθενείς οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί ανεπαρκώς στη συμβατική θεραπεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i