Η συλλοίμωξη από κορονοϊό και γρίπη αυξάνει κατά 20% τη θνητότητα

Σύμφωνα με μελέτη από τη Μ. Βρετανία - Εξαιρετικά αποδοτικό το mix and match στα εμβόλια.

γρίπη ίωση κρυολόγημα istock

Ο συνδυασμός εμβολίων, αλλά και η ταυτόχρονη κυκλοφορία της γρίπης και του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης στη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα μετά τη χθεσινή αναβολή της, λόγω της τραγικής απώλειας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Αρχικά η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως στη χώρα μας συμπληρώνεται ένας μήνας συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης και πρόσθεσε πως μέχρι χθες είχαν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις. Αναφερόμενη δε στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν πρέπει να έχει φτάσει.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου δεν πρέπει να συγχέουμε ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη.

Δες τη συνέχεια στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i