Οι γυναικολόγοι εκπέμπουν SOS: Οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε - Κινδυνεύουν με βαριά νόσηση

Οι γυναικολόγοι προειδοποιούν τις εγκύους να σπεύσουν να εμβολιαστούν γιατί κινδυνεύουν με βαρύτερη νόσηση από κορονοϊό

έγκυες

Ο ένας μετά τον άλλο οι γιατροί προειδοποιούν τις εγκύους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, γιατί κινδυνεύουν με βαρύτερη νόσηση από κορονοϊό.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις, μετά το τραγικό γεγονός της κατάληξης μιας εγκύου στη Θεσσαλονίκη, που είχε διασωληνωθεί, με τους γιατρούς να σώζουν το έμβρυο προχωρώντας σε καισαρική, ενώ οι πληροφορίες που φθάνουν στις Ιατρικές Ενώσεις, θέλουν πολλούς γυναικολόγους να συνιστούν στις πελάτισσές τους να αποφύγουν το εμβόλιο λόγω δήθεν παρενεργειών.

Τι δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος

Την ανάγκη όλες οι έγκυες γυναίκες να κάνουν άμεσα το εμβόλιο για τον κορονοϊό, προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι ίδιες όσο και το έμβρυο, επισήμανε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι"οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται διπλή και τριπλή προστασία, καθώς έχουν μέσα τους το δώρο της ζωής και κινδυνεύουν και οι ίδιες και τα παιδιά τους γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες έχασε τη ζωή της μία 38χρονη έγκυος από την Κατερίνη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Η άτυχη γυναίκα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, διαγνώστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου θετική στην Covid, ενώ βρισκόταν στην 33η εβδομάδα της κύησης και η οποία δεν είχε εμβολιαστεί. Στις 28 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Θετική στον κορονοϊό διαγνώσθηκε και μια έγκυος 38 ετών στην 13η εβδομάδα κύησης, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί και διακομίστηκε από το νοσοκομείο των Γιαννιτσών.

Δες τη συνέχεια στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i