Χάπι βιασμού: Τι προκαλεί στο θύμα και πόση ώρα διαρκεί η επίδρασή του

Αν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα και συνδυαστεί με αλκοόλ, το "χάπι του βιασμού" μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

κρασί αλκοόλ istock

Το "χάπι του βιασμού" είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους σε πάρτι και διασκέδαση, αφού εκεί που το θύμα περνά καλά και πίνει το ποτό του, ξαφνικά μπορεί να υποστεί απώλεια αισθήσεων, συνείδησης και ακόμα και θάνατο.

Το χάπι του βιασμού, όπως είναι γνωστό στις Αρχές, κυκλοφορεί ευρέως σε πάρτι όπου επιτήδειοι το ρίχνουν στο ποτό ή στο αναψυκτικό του υποψήφιου θύματός τους με στόχο να το καταστήσουν ανήμπορο να αντιδράσει ακόμη και να διαχειριστεί την παραμικρή κίνηση του σώματός του.

Πρόκειται για βαριά υπνωτικά χάπια που κανονικά χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού, ωστόσο στο σκοτεινό κομμάτι του διαδικτύου μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος δυστυχώς εύκολα.

"Τα φάρμακα αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πρέπει το ηλεκτρονικό έγκλημα να ελέγχει όποιον παίρνει αυτές τις ουσίες. Πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και η συνταγογράφηση. 35 χρόνια που δίνω φάρμακα πρέπει να ξέρω την ευθύνη της συνταγής και της υπογραφής μου στον άνθρωπο που τα χορηγώ", αναφέρει στο Mega ο ψυχίατρος - σεξολόγος, Θάνος Ασκητής.

Η ουσία είναι άοσμη, άχρωμη και άγευστη και υπάρχει τόσο σε μορφή σκόνης όσο και σε υγρή μορφή. Η δράση του φαρμάκου ξεκινά περίπου 20 λεπτά μετά τη λήψη του και η ουσία που περιέχει μετατρέπει το θύμα σε άβουλο ον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i