Teardrop Breast: Η νέα εποχή στην αυξητική στήθους

Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα στην αυξητική στήθους.

woman breast iStock

Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση που αλλάζει τον τρόπο που μια γυναίκα βλέπει το σώμα της. Αναμφισβήτητα είναι η πλαστική επέμβαση με τη μεγαλύτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Η χρησιμοποίηση ενθεμάτων νέας γενιάς, σε συνδυασμό με την κατάλληλη χειρουργική τεχνική δίνει το τέλειο αποτέλεσμα στην αυξητική, στην ανόρθωση και στην αποκατάσταση του στήθους.

Τα ενθέματα 

Τα ενθέματα στήθους έχουν σχήμα, στρογγυλό ή οβάλ. Τα στρογγυλά ενθέματα είναι γνωστά για την αύξηση της πληρότητας του άνω πόλου του στήθους, ενώ τα ενθέματα σε σχήμα σταγόνας ή ανατομικά έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται το φυσικό σχήμα του στήθους, με μέγιστη πληρότητα στον κατώτερο πόλο.

Τα ενθέματα σταγόνα διαθέτουν σχήμα που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την εμφάνιση ενός φυσικού μαστού. Αυτός ο τύπος ενθέματος έχει ασύμμετρο σχήμα, με μια λεπτή άνω επιφάνεια που κυλά απαλά σε μια πιο πλήρη, στρογγυλή βάση. Το μεγαλύτερο μέρος του όγκου του ενθέματος εμφανίζεται στο κατώτερο τμήμα του. Είναι εργονομικά σχεδιασμένα έτσι ώστε, το στήθος όχι μόνο να φαίνεται φυσικό, αλλά να έχει υφή και "συμπεριφορά" φυσική. Δεν φθείρονται, με αποτέλεσμα να δίνουν σχήμα και σφριγηλότητα στο στήθος ακόμα και όταν τα χρόνια περάσουν και αρχίζει το σώμα να ωριμάζει φυσιολογικά.

Η διαδικασία

Η επιλογή των κατάλληλων ενθεμάτων σχεδιάζεται με τον ασθενή και τον πλαστικό χειρουργό, με κεντρικό ζητούμενο της αυξητικής στήθους, το φυσικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση διαρκεί από 1 έως 2 ώρες, συνήθως επιλέγεται γενική νάρκωση και η γυναίκα επιστρέφει σε λίγες μόλις ημέρες στην εργασία της, αποφεύγοντας την έντονη καταπόνηση για λίγο διάστημα.

Ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές του την αμέσως επόμενη ημέρα της επέμβασης καθώς δεν χρειάζεται να φοράει κορσέδες ή πιεστικά σουτιέν. Μπορεί να συνεχίσει να γυμνάζεται μετά από 20 με 30 ημέρες.

Η τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός με την τεχνική Subfascial σε συνδυασμό με τα ανατομικά ενθέματα σε σχήμα σταγόνα προσφέρει το φυσικό αποτέλεσμα που επιθυμούν οι περισσότερες γυναίκες από μια αυξητική στήθους.

ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

*Ευχαριστούμε το Δρ. Μπουκουβάλα, Πλαστικό Χειρουργό, Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου "Metropolitan" (www.drboukouvalas.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i