Minnie Driver | Στα 18 της ένας γιατρός τη διαβεβαίωσε πως είναι στείρα. 20 χρόνια αργότερα έφερε στον κόσμο τον γιο της

Η ηθοποιός αναφέρθηκε πρόσφατα στο θαύμα που της συνέβη 15 χρόνια νωρίτερα.

Minnie Driver Splash News/Ideal Image

Πόσο σκληρή ακούγεται η λέξη "στείρα". Η Minnie Driver αναγκάστηκε να την ακούσει στα 18 της, όταν ένας γιατρός τής απέκλεισε το ενδεχόμενο πως θα μπορούσε ποτέ να γίνει μητέρα. Έχοντας αποδεχθεί πως το σενάριο αυτό δεν θα  μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, θεώρησε πως η εγκυμοσύνη της 10 χρόνια μετά τη διάγνωση του γιατρού ήταν ένα θαύμα. Πριν από λίγες ημέρες, η διάσημη ηθοποιός μοιράστηκε με τους φαν του podcast "The Healthy Baby Show" και την οικοδέσποινα Shazi Visram την ιστορία της. 

Ειδικότερα, η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ο γιατρός τής είχε πει πως "τίποτα δεν πρόκειται να περάσει από εκεί, δεν θα κάνεις παιδιά". Όπως ήταν αναμενόμενο, η ίδια δεν ένιωσε τον φόβο πως υπάρχει περίπτωση να μείνει ποτέ έγκυος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να είχε προσέξει τα συμπτώματα. "Και τότε όταν ήμουν 37, ξύπνησα την 1η Ιανουαρίου με γρίπη και ήμουν στενοχωρημένη. Μόλις είχα χωρίσει με κάποιον που ήταν πολύ καλός αλλά δεν ήταν ο σύντροφός μου. Δεν είχα παιδιά, δεν είχα δουλειά. Και τότε έμαθα πως ήμουν έγκυος", δήλωσε. 

Και όσο κι αν η υπογονιμότητα είναι μία πραγματικότητα στις μέρες μας, με 1 στις 4 γυναίκες να δυσκολεύεται να μείνει έγκυος ή να ολοκληρώσει όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης, όπως μαρτυρούν τα νούμερα του CDC , από την άλλη δεν είναι απαραίτητα απίθανο να συμβεί. Πιο αναλυτικά, μία έρευνα από το 2012 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility κατέληξε στο συμπέρασμα πως 40% των γυναικών από την ηλικία των 28 μέχρι τα 36 που είχαν ιστορικό υπογονιμότητας, μπορούσαν να κάνουν παιδιά χωρίς κάποια θεραπεία. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως οι γυναίκες αυτές ήταν υπογόνιμες παρά στείρες. 

Η ιστορία της Driver φυσικά δεν είναι η μοναδική. Και η Ελληνίδα ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη είχε μια παρόμοια ιστορία, πριν φέρει στον κόσμο την κόρη της, όταν οι γιατροί την είχαν διαβεβαιώσει πως δεν επρόκειτο να κάνει ποτέ παιδί. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, το γεγονός πως δεν δέχτηκε ποτέ το όχι των γιατρών ήταν ο λόγος που κατάφερε να μείνει έγκυος, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εξωσωματική.

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i