Ονυχομυκητίαση: Πώς κατάφερα να απαλλαγώ από τον εφιάλτη, χρησιμοποιώντας ένα και μόνο προϊόν

Πώς το Myco Clear® αποτέλεσε σύμμαχό μου ενάντια στη μυκητίαση των νυχιών.

μυκητες νυχια iStock

Είχα μόλις ξεκινήσει το κολυμβητήριο ξανά, μετά από αρκετά χρόνια και ήμουν ενθουσιασμένη που θα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω για ακόμη μία φορά το άθλημα των παιδικών μου χρόνων. Είχα τέτοια χαρά από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις που δεν είχα προσέξει καθόλου το κιτρίνισμα που είχε εμφανιστεί πάνω από τα νύχια των ποδιών μου, στο οποίο δεν έδωσα πολλή σημασία. Μόνο όταν παρατήρησα πως είχε προκληθεί παραμόρφωση του μεγάλου νυχιού, συνειδητοποίησα πως κάτι δεν πήγαινε καλά και σχεδόν αμέσως ένιωσα τον φόβο να με καταβάλει. Πού να ήξερα πως ο εφιάλτης των επόμενων ημερών θα τελείωνε μέσα σε λίγες εβδομάδες και με ένα μόνο προϊόν. Ο λόγος για το Myco Clear®.

Η έγκαιρη διάγνωση

Όπως μου εξήγησε η δερματολόγος στην οποία απευθύνθηκα, διότι δε γνώριζα ακριβώς τι μου είχε συμβεί, αφού πρώτη φορά το πάθαινα, η εικόνα των νυχιών μου παρέπεμπε σε ονυχομυκητίαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 20% του ενήλικου πληθυσμού παρουσιάζει ονυχομυκητίαση τουλάχιστον μια φορά στη διάρκεια της ζωής του, συνεπώς κατάλαβα πως δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σοβαρό. Από την άλλη, όμως, αν αγνοήσεις τα σημάδια, όπως με διαβεβαίωσε, αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των νυχιών.

Ενδείξεις και παράγοντες που την προκαλούν

Τότε ήταν που τη ρώτησα από τι προκαλείται - προκειμένου να κάνω παράλληλα και τη δημοσιογραφική μου έρευνα- και πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε πως μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, η ονυχομυκητίαση, όπως επεσήμανε, προκαλείται από διάφορα είδη μύκητα, συνήθως δερματόφυτα ή Candida, που κολλούν στο νύχι και σταδιακά το καταστρέφουν. Το 80% των περιπτώσεων επηρεάζει το πόδι, ειδικά το μεγάλο νύχι. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν στην κατάσταση αυτή με τους συχνότερους να είναι: οι μικροτραυματισμοί, η χρήση συνθετικών καλτσών, τα στενά παπούτσια, ορισμένα αθλήματα όπως η κολύμβηση, η πεζοπορία ή το τρέξιμο. Γενικότερα, σε όλες τις καταστάσεις στις οποίες τα πόδια είναι επιρρεπή σε εφίδρωση, διαβροχή, υγρασία και επαναλαμβανόμενες κρούσεις, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθούν οι μύκητες στα νύχια μας. Οι ενδείξεις που θα μας προειδοποιήσουν πως κάτι δεν πάει καλά, όπως συνέβη και στη δική μου περίπτωση είναι: η λευκή ή κίτρινη λωρίδα στο νύχι, το να είναι τραχύ, ραγισμένο ή εύθραυστο, η απώλεια στιλπνότητας και λάμψης, η παραμόρφωση, η χαλάρωση ή ανύψωση του νυχιού και υπολείμματα συσσωρευμένα κάτω από το νύχι.

Αντιμετώπιση με ένα προϊόν: Γιατί λάτρεψα το Myco Clear®

Και αφού έλυσα όλες μου τις απορίες για την κατάστασή μου, περάσαμε στο κομμάτι της αντιμετώπισης. Η γιατρός μού πρότεινε το Myco Clear®, διαβεβαιώνοντας με πως σε 2 εβδομάδες οι μύκητες θα είναι παρελθόν, πράγμα που συνέβη στην πράξη. Το Myco Clear® ήταν τόσο εύκολο στη χρήση, καθώς δεν χρειαζόταν λιμάρισμα και πράγματι τα νύχια μου επέστρεψαν στην προτεραία κατάσταση μέσα σε λίγες ημέρες. Η καινοτομία του προϊόντος οφείλεται στο γεγονός πως προσφέρει 3 δράσεις. Τι σημαίνει αυτό; Εκτός του ότι θεραπεύει τη μόλυνση δημιουργώντας ένα δυσμενές περιβάλλον για τους μύκητες, στο οποίο δεν μπορούν να επιβιώσουν, βελτιώνει παράλληλα πολύ γρήγορα τη συνολική εμφάνιση και την κατάσταση του νυχιού χάρη στο γαλακτικό οξύ που περιέχει, ενώ τέλος δημιουργεί ένα προστατευτικό φραγμό, προστατεύοντας το πάσχον νύχι και προλαμβάνοντας τη μετάδοση της μόλυνσης στα υπόλοιπα.

Mycoclear

Αλλά και σε ό,τι αφορά το άρωμά του, που συνήθως σε άλλα προϊόντα στην αγορά είναι αφόρητο, το Myco Clear® χάρη στο εκχύλισμα θυμαριού και άλλων συστατικών άφηνε μία ευχάριστη αίσθηση. Εγώ το χρησιμοποιούσα για 2 εβδομάδες, 1-2 φορές την ημέρα, το πρωί και λίγο πριν πέσω για ύπνο το βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα, μέχρι που η όψη των νυχιών επανήλθε στο φυσιολογικό.

Το σημαντικότερο απ’όλα, όμως, που μου χάρισε το Myco Clear® ήταν η δυνατότητα να εξακολουθώ να πηγαίνω στο κολυμβητήριο, συνεχίζοντας με την αγαπημένη μου ασχολία, χωρίς να φοβάμαι πως θα μου ξανασυμβεί το ίδιο. Γιατί τώρα ξέρω. Μία σταγόνα από το Myco Clear® ακόμα και προληπτικά στην αρχή της μυκητίασης και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Μάθε περισσότερα στο www.mycoclear.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i