Η νέα μετάλλαξη της Ομικρον που θα κυριαρχήσει: Η BQ.1 θα μολύνει το 80% του πληθυσμού μέχρι τον Φεβρουάριο

Συναγερμός έχει χτυπήσει στην Ευρώπη για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον του κορονοϊού, που μεταδίδεται αστραπιαία και όλα δείχνουν πως θα κυριαρχήσει φέτος το χειμώνα.

iStock iStock

Συναγερμός έχει χτυπήσει στην Ευρώπη για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον του κορονοϊού, που μεταδίδεται αστραπιαία και όλα δείχνουν πως θα κυριαρχήσει φέτος το χειμώνα.

Η BQ.1 θα έχει μολύνει το 80% του πληθυσμού μέχρι τον Φεβρουάριο, όπως προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) σε επιδημιολογική του έκθεση, που εκτιμά πως θα έχουμε άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες.

Το ECDC μάλιστα χαρακτηρίζει μετάλλαξη BQ.1, συμπεριλαμβανομένων των υποκατηγοριών της, ως "ιδιαίτερα σημαντική".Ήδη η BQ.1.1 έχει εντοπιστεί σε 29 χώρες όπως, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος BQ.1, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, μπορεί να διαφεύγει της ανοσίας, προκαλώντας επαναμολύνσεις, όμως παράλληλα δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να προκαλεί σοβαρή νόσηση, όπως και οι άλλες υποπαραλλαγές της Όμικρον (BA.4/BA.5).

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν...

Δες τη συνέχεια στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i