Τα καλά νέα της ημέρας: Νέο Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Μία πρότυπη διαγνωστική μονάδα αποκλειστικά για καρδιολογικούς ασθενείς.

βιοιατρικη

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης, μία πρότυπη διαγνωστική μονάδα αποκλειστικά για καρδιολογικούς ασθενείς. Πρόκειται για έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για αυτή την κατηγορία ασθενών, όπου διενεργούνται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις της σύγχρονης Καρδιολογίας.

Το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο Περιστέρι διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο αποκλειστικά για Καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς και υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο 128 τομών, για απεικονίσεις που αφορούν την καρδιά και τα αγγεία.

βιοιατρική

Επιπλέον, στο Κέντρο λειτουργεί Εξειδικευμένη Μονάδα Stress CMR (Μελέτη Αιμάτωσης του Μυοκαρδίου στο μαγνητικό τομογράφο), όπου δίνεται η δυνατότητα, στην ίδια εξέταση, να διερευνηθούν όλες οι πιθανές αιτίες θωρακικού άλγους.

Οι ασθενείς εξυπηρετούνται άμεσα, με γρήγορα ραντεβού και χωρίς αναμονή την ημέρα της εξέτασης, ενώ τα αποτελέσματα παραδίδονται τάχιστα. Οι εξετάσεις διενεργούνται πάντοτε υπό την παρουσία και καθοδήγηση ιατρού εξειδικευμένου στην καρδιαγγειακή απεικόνιση.

βιοιατρική

Μία πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται από τον ιατρό πριν την αποχώρηση του εξεταζόμενου από το κέντρο. Σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης, υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον παραπέμποντα ιατρό και η απάντηση δίνεται εντός της ίδιας ημέρας.

Υπό το πρίσμα αυτό, το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών οι οποίοι χρειάζονται καρδιολογική παρακολούθηση, με άμεσα ραντεβού και ταχεία παράδοση αποτελεσμάτων, ώστε να μην επηρεάζονται οι χρόνοι έναρξης ή συνέχισης της αντικαρκινικής θεραπείας.

Εκτός των εξειδικευμένων εξετάσεων, στο Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Περιστερίου πραγματοποιούνται και όλες οι εξετάσεις ρουτίνας για το καρδιαγγειακό σύστημα: Διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς (Echo καρδιάς), Ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 απαγωγών, 24ωρη καταγραφή αρτηριακής πίεσης (Holter πίεσης) 24ωρη καταγραφή καρδιακού ρυθμού (Holter ρυθμού), Δοκιμασία κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα με συνεχή καταγραφή ηλεκτροκαρδιογραφήματος, Αγγειογραφία περιφερικών αγγείων με έγχρωμη υπερηχοτομογραφία.

Oι εξετάσεις αυτές μπορούν να συνδυαστούν και με όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις που απαιτεί το πλήρες καρδιολογικό check up.

Το Κέντρο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στελεχώνεται από καταξιωμένους ιατρούς οι οποίοι είναι πάντα στη διάθεση των θεραπόντων ιατρών, για ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i