Σκέφτεσαι να κάνεις βουτιά στη θάλασσα αυτό το τριήμερο; (Για να πιάσεις το Σταυρό ή για όποιον άλλο λόγο...)

Μάθε πώς θα είναι η θερμοκρασία της θάλασσας αυτές τις μέρες και πάρε την απόφασή σου!

θάλασσα κολύμπι χειμώνας istock

Οι μέρες που έχουν περάσει έχουν φέρει σε όλους μας (;) σκέψεις για μπάνια μέσα στον Ιανουάριο. Εάν το σκέφτεσαι κι εσύ και αν έχεις αποφασίσει να κάνεις αυτό το τριήμερο το πρώτο μπάνιο του 2023, οι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να σου φανούν χρήσιμες. 

Ποια είναι η θερμοκρασία της θάλασσας αυτές τις μέρες; 

Παρότι Ιανουάριος, οι πολύ ζεστές ημέρες που έχουν προηγηθεί έχουν κρατήσει σε σχετικά υψηλό επίπεδο τη θερμοκρασία της θάλασσας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η θάλασσα γύρω από τις ηπειρωτικές ακτές κυμαίνεται από 16-18 βαθμούς (δες εδώ συγκεκριμένα την περιοχή που σε ενδιαφέρει) που δεν το λες κρύο αλλά δεν το λες και piece of cake!

Εάν δεν έχεις συνεχίσει τα μπάνια και το έχεις μετανιώσει, το σίγουρο είναι ότι η θερμοκρασία της θάλασσας δεν θα σε κάνει να βγεις τρέχοντας από το νερό! Ωστόσο γενικότερα το κολύμπι σε πολύ κρύα θάλασσα μπορεί να κρύβει κάποιους κινδύνους για την υγεία μας, ειδικά εάν υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Διαβάστε Επίσης

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κολυμπάμε σε παγωμένη θάλασσα

Η πρώτη αντίδραση σχετίζεται με το καρδιαγγειακό σύστημα. Νιώθουμε ότι μας κόβεται η ανάσα και αρχίζουμε να αναπνέουμε πιο γρήγορα. Συνήθως όμως οι πρώτες αυτές αντιδράσεις δεν κρατούν πάνω από ένα λεπτό – όσο κι αν σου φαίνεται ότι το σοκ από το κρύο κρατά πολύ περισσότερο. Επίσης, η πίεση του αίματος ανεβαίνει καθώς το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει το αίμα στη σωστή θερμοκρασία και το αίμα συγκεντρώνεται στο κέντρο του σώματος για να προστατέψει τα ζωτικά όργανα, γι’ αυτό και νιώθεις τα χέρια και τα πόδια σου παγωμένα.

Εννοείται υπάρχουν και οφέλη από τη χειμερινή κολύμβηση!

Το κολύμπι στη θάλασσα το χειμώνα έχει κάποια σημαντικά οφέλη για την υγεία μας: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη διάθεσή μας και μειώνει το άγχος ενώ καίει περισσότερες θερμίδες απ' ότι το καλοκαίρι λόγω της θερμοκρασίας του νερού, 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i