Χρόνιο έκζεμα στα χέρια: Θετικά αποτελέσματα Φάσης 3 από τη δοκιμή DELTA 1 για νέα θεραπεία

Το σοβαρό χρόνιο έκζεμα στα χέρια μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

έκζεμα φαγούρα ψωρίαση istock

Πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας υποφέρουν από διαφόρων μορφών και έντασης έκζεμα. Το έκζεμα στα χέρια είναι η πιο κοινή διαταραχή του δέρματος των χεριών και εκτιμάται ότι επηρεάζει το 1-5% του γενικού πληθυσμού με ετήσιο ποσοστό επιπολασμού ίσο περίπου με 9% . Σε σημαντικό αριθμό ασθενών, το έκζεμα στα χέρια μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια πάθηση. Το χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός (CHE) ορίζεται ως το έκζεμα χεριών που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες ή υποτροπιάζει δύο ή περισσότερες φορές μέσα στο χρόνο. Πρόκειται για μια διαταραχή που εκδηλώνεται με διακυμάνσεις και χαρακτηρίζεται από κνησμό και πόνο, ενώ οι ασθενείς ενδέχεται να παρουσιάσουν σημεία όπως ερύθημα, απολέπιση, λειχηνοποίηση, υπερκεράτωση, φυσαλίδες, οίδημα και ρωγμές στα χέρια και στους καρπούς.

Ένα καλό νέο για τους ανθρώπους με έκζεμα θα μπορούσαν να είναι τα θετικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα Φάσης 3 από τη δοκιμή DELTA 1 με την κρέμα delgocitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός (CHE). Η DELTA 1 είναι η πρώτη από δύο βασικές κλινικές δοκιμές Φάσης 3 με την κρέμα delgocitinib, έναν υπό έρευνα παν-αναστολέα των κινασών Janus (JAK) τοπικής χρήσης, για την πιθανή θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτριο έως σοβαρό χρόνιο έκζεμα άκρας χειρός (CHE). Η δοκιμή πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό της σημείο με στατιστικώς σημαντική βελτίωση του CHE έπειτα από 16 εβδομάδες θεραπείας σε σύγκριση με τον φορέα, και η θεραπεία ήταν σε γενικές γραμμές καλώς ανεκτή. Παρατηρήθηκε κάθαρση όσον αφορά το σύνολο ή την πλειονότητα των σημείων και συμπτωμάτων του CHE νωρίς κατά την περίοδο θεραπείας σε σημαντικά μεγαλύτερη αναλογία συμμετεχόντων που έλαβαν θεραπεία με κρέμα delgocitinib σε σύγκριση με συμμετέχοντες που έλαβαν θεραπεία με τον φορέα.

"Στη μέτρια έως σοβαρή μορφή του, το CHE είναι δυνατόν να προκαλέσει αφόρητα συμπτώματα που υποτροπιάζουν, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής, τη σωματική λειτουργία και την ικανότητα για εργασία", δήλωσε ο Jörg Möller, Εκτελεστικός αντιπρόεδρος, τμήμα Παγκόσμιας Έρευνας & Ανάπτυξης της LEO Pharma. "Επί του παρόντος δεν υπάρχουν τοπικές θεραπείες που να έχουν αναπτυχθεί ειδικά και να έχουν λάβει έγκριση για τη θεραπεία του μέτριου έως σοβαρού CHE, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση της νόσου. Αυτά τα συγκεντρωτικά δεδομένα δοκιμής Φάσης 3 μας ενθαρρύνουν δεδομένου ότι δείχνουν πως η κρέμα delgocitinib εξασφάλισε ταχεία ανακούφιση από τα συμπτώματα και ότι ενδεχομένως αποτελεί μια αποτελεσματική και καλώς ανεκτή θεραπευτική λύση, βοηθώντας ενήλικες ασθενείς που πάσχουν από μέτριο έως σοβαρό CHE να αποκαταστήσουν την ομαλότητα στην κοινωνική και την επαγγελματική τους ζωή".

Θα διεξαχθούν περαιτέρω αναλύσεις του συνόλου δεδομένων για να καθοριστεί το σύνολο των δυνατοτήτων της κρέμας delgocitinib στη θεραπεία ενηλίκων με μέτριο έως σοβαρό CHE. Η υποβολή λεπτομερών αποτελεσμάτων από τη DELTA 1 για επιστημονική παρουσίαση και δημοσίευση σχεδιάζεται να λάβει χώρα αργότερα. Πέραν της δοκιμής DELTA 1, βρίσκεται σε εξέλιξη και η δεύτερη βασική δοκιμή DELTA 2 με αντικείμενο έρευνας την κρέμα delgocitinib.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i