Το πρόβλημα υγείας που παραδέχτηκε ο George Clooney

Για την εποχή που το μισό του πρόσωπο ξαφνικά παρέλυσε μίλησε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ.

George Clooney Splash News / Ideal Image

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή talk show της αμερικανικής τηλεόρασης βρέθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ, ο Κλούνεϊ βρέθηκε αντιμέτωπος με μια φωτογραφία του από την εφηβική του ηλικία. 

Συζητώντας με τον παρουσιαστή, ο γνωστός ηθοποιός τον παρότρυνε να κοιτάξει καλά το πρόσωπό του επισημαίνοντας ότι η μία πλευρά ήταν διαφορετική από την άλλη εξαιτίας της παράλυσης Bell από την οποία υπέφερε. 

Τι είναι η παράλυση Bell

Πρόκειται για παράλυση των νεύρων στη μία πλευρά του προσώπου, κατάσταση που δεν έχει προφανή αίτια και ενδέχεται να οφείλεται σε λοίμωξη. Στα βασικά συμπτώματα μπορεί να συγκαταλέγονται η πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος και αδυναμία ελέγχου των μυών της προσβεβλημένης πλευράς του προσώπου. 

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εκληφθούν λανθασμένα ως συμπτώματα εγκεφαλικού, ωστόσο στην δεύτερη περίπτωση εκτός από την μερική παράλυση του προσώπου συνήθως υπάρχει αδυναμία στην κίνηση και την ομιλία. 

Η θεραπεία για την παράλυση Bell συνήθως συστήνεται από οφθαλμίατρο και βασίζεται στη χορήγηση κορτικοστεροϊδών και αντιικών φαρμάκων. Με την άμεση αντιμετώπιση, τα συμπτώματα υποχωρούν μετά από λίγες εβδομάδες. 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι ο μόνος γνωστός ηθοποιός που έχει περάσει αυτή την περιπέτεια. Αντίστοιχη εμπειρία είχαν παραδεχτεί η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπρους Γουίλις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i