Δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση για τα ιδιοπαθή νοσήματα του εντέρου

Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

νοσήματα του εντέρου δελτίο τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου, διοργανώνεται δωρεάν εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: "Μαθαίνω να Ζω με ΙΦΝΕ". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε, 15 Μαΐου 2023, ώρα 20.00, στους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι).

Τα ιδιοπαθή νοσήματα του εντέρου στην Ελλάδα

Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι τα ΙΦΝΕ θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα υγείας για την χώρα μας, καθώς και διεθνώς.

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (19η Μάιου), η Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) και ο Σύλλογος Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, ώρα 20.00, με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στα νοσήματα αυτά.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι "Μαθαίνω να Ζω με ΙΦΝΕ", καθώς στοχεύει στο να αναδείξει πως, παρά το γεγονός ότι τα ΙΦΝΕ είναι χρόνιες παθήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, η πλειοψηφία των ατόμων με ΙΦΝΕ μπορούν σήμερα να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διαρκής ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών από τους γιατρούς και το σύστημα υγείας.

Με αυτήν την προοπτική, στις 15 Μαΐου, ασθενείς και γιατροί θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις για αυτά τα νοσήματα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις από μέλη των Δ.Σ. της ΕΟΜΙΦΝΕ και του Συλλόγου Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις ασθενών και απαντήσεις γιατρών με εξειδίκευση στα ΙΦΝΕ. 

Ώρα προσέλευσης: 19.45  Έναρξη εκδήλωσης : 20.00
 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΜΙΦΝΕ ΚΑΘ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΜΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΑΦΑΕΛΑΣ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ& ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα
Μετά το πέρας θα ακολουθήσει Cocktail

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i