Επιστήμονες δημιούργησαν πρότυπο έμβρυο χωρίς ωάριο και σπέρμα

Από ό,τι φαίνεται βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των μυστικών της δομής του σώματός μας.

εμβρυο iStock/yacobchuc

Γνωρίζουμε αρκετά για το πώς δημιουργούνται τα μωρά, αλλά σίγουρα όχι τα πάντα. Για την ακρίβεια, είναι εκπληκτικό το πόσο λίγα ξέρουμε για το έμβρυο και τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξής του, όταν τα κύτταρά μας οργανώνονται και αρχίζουν να σχηματίζουν το σώμα μας. Ερευνητές ωστόσο, μας έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση αυτών των πρώτων ημερών, κατασκευάζοντας ένα πρότυπο ενός ανθρώπινου εμβρύου στο εργαστήριο, χωρίς τη χρήση σπέρματος ή ωαρίων και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Nature πριν από λίγες ημέρες.  

"Το "δράμα" είναι τον πρώτο μήνα, οι υπόλοιποι οκτώ μήνες της εγκυμοσύνης αφορούν κυρίως σε ανάπτυξη", δήλωσε ο Jacob Hanna, συν-συγγραφέας της μελέτης που ερευνά τη μοριακή γενετική στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.

Η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στο θέμα των αποβολών

Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν μέσα στις πρώτες 11 εβδομάδες μιας εγκυμοσύνης, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Τα "μοντέλα" αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν τι μπορεί να πάει στραβά νωρίς σε αυτά τα στάδια ανάπτυξης, προκειμένου να προσπαθήσουν να τις αποτρέψουν, δήλωσε ο Hanna.

Είπε επίσης ότι τα "μοντέλα" θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστεί πώς αναπτύσσονται οι γενετικές ασθένειες, καθώς και οι γενετικές ανωμαλίες. 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i