Πώς θα αποκτήσεις τους γλουτούς των ονείρων σου; Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το Brazilian Butt Lift

Οι θηλυκοί γλουτοί με τις όμορφες καμπύλες αποτελούσαν ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα αισθητικά πρότυπα στην εικόνα της γυναικείας φιγούρας.

Brazilian Butt Lift iStock

Οι θηλυκοί γλουτοί με τις όμορφες καμπύλες αποτελούσαν ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα αισθητικά πρότυπα στην εικόνα της γυναικείας φιγούρας. Ρωτήσαμε τον Δρ. Σγουρό για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το Brazilian Butt Lift, την επέμβαση που, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, θα σου χαρίσει αυτό το ονειρεμένο αποτέλεσμα!

Γιατρέ, τι είναι το Brazilian Butt Lift;

Το Brazilian Butt Lift -ή εν συντομία, BBL- είναι στην ουσία μια εξειδικευμένη επέμβαση λιπογλυπτικής της περιοχής της μέσης, των γλουτών και των μηρών. Είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιον τρόπο ώστε να σμιλεύει όμορφα τη μέση και τους μηρούς, αποκαλύπτοντας τις όμορφες θηλυκές καμπύλες. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τη λιπομεταφορά στους γλουτούς, μπορεί να χαρίσει στην κάθε γυναίκα το υπέροχο εκείνο σώμα στο σχήμα της "κλεψύδρας”. Έτσι, αφαιρώντας γραμμάρια λίπους προσθέτουμε τόνους αυτοπεποίθησης!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του BBL έναντι μιας απλής λιποαναρρόφησης;

"Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες στην προσέγγιση του σώματος της γυναίκας”, εξηγεί ο Δρ Σγούρος και συνεχίζει: "Στην περίπτωση της κλασικής λιποαναρρόφησης η διαδικασία είναι η μείωση του όγκου μεμονωμένων περιοχών όπου έχουμε περιττή συσσώρευση λίπους. Ακόμα και με τον τρόπο αυτόν μπορεί να βελτιωθεί το πρόβλημα του επίμονου τοπικού πάχους, όπως είναι για παράδειγμα τα "ψωμάκια” στους γυναικείους μηρούς, ωστόσο δεν μπορεί να αναμορφωθεί το σώμα σαν σύνολο. Αντίθετα, με το BBL, η προσθαφαίρεση του λίπους δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο, ενιαίο, αρμονικό και έντονα θηλυκό σύνολο, κάτι σαν έργο τέχνης!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο:

  • Τονίζονται οι θηλυκές καμπύλες.
  • Εξαλείφεται το επίμονο τοπικό πάχος από "ψωμάκια” και μέση.
  • Βελτιώνονται οι αναλογίες του σώματος.

Είναι σίγουρο ότι ένα BBL θα σας χαρίσει τη χαρά να διαλέξετε χωρίς δεύτερη σκέψη ένα μαγιό ή ένα φόρεμα που θα κολακεύει τις καμπύλες σας!

Ποια είναι η κατάλληλη υποψήφια για ένα BBL;

Η επιλογή της κατάλληλης υποψήφιας για ένα Brazilian Butt Lift ξεκινά από την ανάλυση της ανατομίας του σώματος της κάθε γυναίκας. Βασει αυτής της εξατομικευμένης προσέγγισης επιλέγονται τόσο τα σημεία από τα οποία θα αφαιρεθεί λίπος όσο και τα σημεία στα οποία αυτό θα τοποθετηθεί εκ νέου. Επιπλέον, ο Δρ Σγούρος θα επιλέξει τον συνδυασμό εκείνον από τις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί (VASER®, BODYTITE®, MORPHEUS8®) με γνώμωνα πάντοτε το βέλτιστο, εξατομικευμένο αποτέλεσμα.

Σε αδρές γραμμές, τα προβλήματα που ένα BBL μπορεί να αντιμετωπίσει είναι τα ακόλουθα:

  • Επίπεδοι ή μη καλοσχηματισμένοι γλουτοί.
  • Δυσανάλογα μικροί γλουτοί σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.
  • Συσσωρεύσεις λίπους στη μέση ή στα "ψωμάκια” που κρύβουν τις όμορφες και αρμονικές καμπύλες του γυναικείου σώματος.
  • Δυσκολία στην επιλογή ρούχων ή μαγιό.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν διεξοδικά στις συμβουλευτικές σας συνεδρίες στο ιατρείο μας. Θα μπορέσετε να εκφράσετε τις επιθυμίες σας σχετικά με την εμφάνιση σας ενώ ο Δρ Σγούρος θα σας βοηθήσει να καταλάβετε από ποιες περιοχές χρειάζεται να αφαιρεθεί λίπος και σε ποιες να προστεθεί.

Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε αναλυτικότερα τα στάδια μιας επέμβασης BBL;

Η επέμβαση του Brazilian Butt Lift αποτελείται κατά βάσει από δύο συμπληρωματικές επιμέρους επεμβάσεις:

  • Τη λιποαναρρόφηση: κατά τη διάρκεια της, το λίπος αφαιρείται από τις περιοχές εκείνες της πλάτης, της μέσης, των γλουτών και των μηρών όπου και πλεονάζει. Περιοχές όπως τα λεγόμενα "love handles” στην μέση ή τα "ψωμάκια” στους μηρούς είναι οι πλέον συνήθεις εντοπίσεις αυτού του περισσευούμενου λίπους.
  • Τη λιπομεταφορά: έτη φάση αυτή το λίπος που αφαιρέθηκε, αφού καθαριστεί και παρασκευαστεί κατάλληλα, μεταφέρεται και εμφυτεύεται στις περιοχές εκείνες των γλουτών που θέλουμε να τονίσουμε για να χαρίσουμε μια αθλητική και ταυτόχρονα θηλυκή εμφάνιση.

Γιατρέ, ποιες είναι οι βασικές τεχνολογίες και τεχνικές που χρησιμοποιείτε;

"Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιώ για την πραγματοποίηση ενός Brazilian Butt Lift είναι η παλμική λιποαναρρόφηση (Power Assisted Liposuction - PAL), το VASER® και το BODYTITE® σε συνδυασμό με τον MORPHEUS8®”, απαντά ο Δρ. Σγούρος και συμπληρώνει "Κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Ο συνδυασμός τους επιλέγεται με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ασθενή”.

Επιπλέον, ο Δρ Σγούρος μας εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της λιπομεταφοράς χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια την τεχνική EVL - Expansion Vibration Lipofilling, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί την ασφαλέστερη μέθοδο αυξητικής γλουτών με λίπος. Με αυτή τη μέθοδο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα επιπλοκών όπως η λιπώδης εμβολή και αυξάνεται το ποσοστό πρόσληψης του λίπους.

Μπορεί να συνδυαστεί το Brazilian Butt Lift με άλλες επεμβάσεις;

Είναι μία ερώτηση που ακούω πολύ συχνά στο ιατρείο μου από τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την εμφάνιση του σώματος τους. Η απάντηση είναι πως το Brazilian Butt Lift μπορεί να συνδυαστεί άριστα με όλες σχεδόν τις επεμβάσεις διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος, όπως:

Κοιλιοπλαστική: γυναίκες οι οποίες μετά από τις εγκυμοσύνες, τις αυξομειώσεις του βάρους ή και για ιδιοσυγκρασιακούς λόγους, εμφανίζουν χαλάρωση στην κοιλιά, με ή χωρίς διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών τους και ταυτόχρονα επιθυμούν να τονίσουν την θηλυκότητα της μέσης και των γλουτών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τον συνδυασμό των δύο χειρουργείων.

Ανόρθωση γλουτών: σε περιπτώσεις που η λιποαναρρόφηση δεν αρκεί για να βελτιώσει την εμφάνιση των γλουτών λόγω έντονης χαλάρωσης.

Mommy makeover: το BBL συνήθως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής αυτής αναδιαμόρφωσης του σώματος μιας μητέρας μετά από τις εγκυμοσύνες της.

Ποιες είναι οι συχνότερες απορίες και ανησυχίες των ασθενών μου σχετικά με την επέμβαση;

Πως γίνεται η επέμβαση; Θα χρειαστεί να υποβληθώ σε γενική αναισθησία;

Α: Η απάντηση είναι πως όχι! Το Brazilian Butt Lift είναι μία ελάχιστα επεμβατική αισθητική παρέμβαση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεγάλη άνεση και ασφάλεια με τοπική αναισθησία ή με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης.

Πως είναι η ανάρρωση μετά το χειρουργείο;

Είναι αναμενόμενο να έχετε κάποιες μελανιές και οίδημα για μερικές ημέρες ή και εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Ο πόνος είναι σε πολύ ελεγχόμενα επίπεδα με τα συνήθη παυσίπονα. Η ειδική αναισθησιολογικη ομάδα του Δρ Σγούρου αναλαμβάνει να σας καλύψει ενάντια στον πόνο ήδη από την ώρα του χειρουργείου αλλά και μετεγχειρητικά.

Όσον αφορά στην επιστροφή στην εργασία, αυτή εξαρτάται φυσικά από τη φύση της. Μπορείτε να επιστρέψετε σε μια εργασία καθιστικής μορφής ήδη από την 4-5 ημέρα, ενώ αν η δουλειά σας έχει σωματική εμπλοκή και καταπόνηση, τότε ίσως χρειαστείτε ως και 10-14 ημέρες για να νιώσετε πάλι έτοιμες να εργαστείτε.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι μετά από ένα BBL χρειάζεται να φορέσετε ειδικό ελαστικό κορσέ για 6-8 εβδομάδες και να αποφεύγετε να ασκείτε πίεση πάνω στους γλουτούς για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πότε θα δω τα αποτελέσματα μου;

Α: Θα μπορέσετε να δείτε μια άμεση βελτίωση στο μέγεθος και το σχήμα των γλουτών σας και της μέσης σας αμέσως μετά το χειρουργείο. Ωστόσο, χρειάζεται να περάσουν γύρω στους 3-4 μήνες ώστε το οίδημα να υποχωρήσει σημαντικά και να μπορείτε να απολαύσετε τα τελικά αποτελέσματα. Μάλιστα, στις περιπτώσεις εκείνες που έχουμε χρησιμοποιήσει τεχνολογίες όπως το Bodytite® για να επάγουμε ακόμα περισσότερη σύσφιξη, τότε τα αποτελέσματα σας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται εντυπωσιακά, ακόμα και 6 και 12 μήνες μετά την επέμβαση. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και έτσι μπορείτε να είστε βέβαιη ότι θα απολαμβάνετε για πολλά πολλά χρόνια την όμορφη σιλουέτα σας.

Πόσο επίπονο είναι ένα Brazilian Butt Lift

Το BBL συνήθως πραγματοποιείται ύπνο τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα νιώσετε καμία ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επέμβασης και στο τέλος αυτής, η εξειδικευμένη μας αναισθησιολογική ομάδα σας χορηγεί ειδικά φάρμακα που βελτιώνουν σημαντικά τον μετεγχειρητικό πόνο. Τέλος, η παυσίπονη φαρμακευτική αγωγή μετεγχειρητικά εξαλείφει και τα τελευταία ίχνη ενόχλησης, χαρίζοντάς σας μια ομαλή μετεγχειρητική εμπειρία.

Γιατρέ, έχουμε ακούσει στις ειδήσεις για περιπτώσεις επιπλοκών κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτές;

Κάθε χειρουργική παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα ενέχει κάποιον κίνδυνο για την εμφάνιση ορισμένων επιπλοκών. Αν και η επέμβαση του BBL θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής, ωστόσο οι πιθανές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν είναι οι ακόλουθες:

Έν τω βάθει φλεβική θρόμβωση - ή αλλιώς, σχηματισμός θρόμβων στις φλέβες των ποδιών. Για να αποφευχθεί αυτή η επιπλοκή είναι πολύ σημαντικό να κινητοποιηθείς άμεσα μετά το χειρουργείο.

Μόλυνση - η μόλυνση προλαμβάνεται με τη χρήση προληπτικής μετεγχειρητική αντιβιοτικής αγωγής.

Λιπώδης εμβολή - σε παλαιότερες εποχές, όταν το λίπος τοποθετούνταν βαθιά μέσα στους γλουτιαίους μύες, υπήρχε πιθανότητα, από λάθος να μπεί μέσα στα μεγάλα γλουτιαία αγγεία, προκαλώντας πρόβλημα σε διάφορα όργανα. Πλέον, η τεχνική αυτή έχει εν πολλοίς εγκαταλειφθεί και το λίπος τοποθετείται πλέον υποδόρια. Το αποτέλεσμα είναι τα ποσοστά της λιπώδους εμβολής να είναι πλέον μηδενικά στα χέρια ενός έμπειρου και πιστοποιημένου πλαστικού χειρουργού.

2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i