Διπλή μάσκα: Θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της στην Ελλάδα; Τι συζητιέται για την παράταση του lockdown

Έχουμε ήδη ακούσει τους επιστήμονες να μιλούν για διπλή μάσκα αλλά η συζήτηση γίνεται πιο σοβαρή τώρα.

χειρουργική μάσκα προστασία από τους ιούς mihalec

Πριν από λίγες ημέρες, όταν άρχισε να συζητιέται στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- το αν είναι αποτελεσματικές οι υφασμάτινες μάσκες, τέθηκε ως σύσταση η διπλή μάσκα. Παράλληλα, η σωστή χρήση της όποιας μάσκας είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της πανδημίας και ενδεχομένως να επηρεάσει τη διάρκεια του νέου lockdown που βιώνουμε.

Ίσως χρειαστεί να παραταθεί το lockdown

Στην εκτίμηση ότι δεν θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες, προχώρησε ο Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

"Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις", τόνισε ο καθηγητής αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.

Υπέρ της διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή τονίζοντας ότι πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και όχι το λαιμό. Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά "καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας παρά να βρεθείτε στην εντατική.

Αναφορικά με τη διπλή μάσκα πάντως, πολλοί συμπολίτες έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν το μέτρο προστασίας, ενώ έχουμε δει και πολλούς πολιτικούς και μη στη Βουλή να φορούν δύο μάσκες, ανάμεσά τους και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Διάβασε επίσης: Μετάλλαξη κορονοϊού: Προστατεύουν οι υφασμάτινες μάσκες; Γιατί δόθηκαν διαφορετικές οδηγίες σε ευρωπαϊκές χώρες;

Διάβασε επίσης: Πώς δεν θα κολλήσουμε κορονοϊό «τελευταία στιγμή»; Ο αερισμός του σπιτιού μετράει!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i