Δύναμη είναι η απόφαση να προσφέρεις στους άλλους

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη, ξέρει τι χρειάζεται για να «φυτρώσει» η ελπίδα.

GP_00391_tosend_crop

Τι κάνει έναν άνθρωπο δυνατό; Πώς καταφέρνει και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους; Γεννιέται έτσι; Γίνεται στην πορεία της ζωής του; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Ίσως είναι θέμα χαρακτήρα. Ίσως, πάλι, είναι ζήτημα μιας στιγμής. Μιας απόφασης.

Για τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα ήταν η πράξη του να ενταχθεί στην Οργάνωση ΓΗ, θέλοντας να αναλάβει δράση στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης. 

Δύναμη είναι η απόφαση να προσφέρεις στους άλλους - εικόνα 1

Αυτή ήταν η πρώτη απόφαση. Η δεύτερη; Να δημιουργήσει στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης «Κέντρο της Γης» τα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης, θέλοντας να βοηθήσει τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευαίσθητες ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Δύναμη είναι η απόφαση να προσφέρεις στους άλλους - εικόνα 2

Τι έχει καταφέρει από τότε; Να επισκέπτονται τον βιολογικό λαχανόκηπο του «Κέντρου Γης» και να μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη προσφυγόπουλα για να νιώσουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου που είναι κάθε φορά εκεί και τους περιμένει. Άτομα με νοητική υστέρηση για να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ηλικιωμένοι για να αισθανθούν ξανά τη χαρά της δημιουργίας.

Δύναμη είναι η απόφαση να προσφέρεις στους άλλους - εικόνα 3

Κι ο κ. Μαχαίρας είναι εκεί, δίπλα σε όλους, καλλιεργώντας τους την ελπίδα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Η δουλειά του είναι απαιτητική και γεμάτη ευθύνες. Είναι μια δουλειά κατάλληλη μόνο για δυνατούς ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν ξεπερνώντας τον πόνο. Όταν η πραγματικότητα τον δυσκολεύει, βρίσκει μέσα του το κουράγιο να συνεχίσει. Όταν νιώθει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει όπως θα ήθελε, ψάχνει για δυνατές λύσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i