Δωρεάν εξετάσεις από δερματολόγους για τον καρκίνο του δέρματος σε όλη την Ελλάδα! Δες πώς

Μην το σκέφτεσαι και μην το αναβάλεις. Στο πλαίσιο της Ελληνική Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, έχεις την ευκαιρία να εξεταστείς δωρεάν για τυχόν ύποπτες βλάβες.

skin-check

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η πρόληψη είναι πάντα πολύ ευκολότερη από τη θεραπεία για κάθε ασθένεια και για τον κακρίνο του δέρματος.

Η εκστρατεία δωρεάν ελέγχου από συμμετέχοντες δερματολόγους έχει στόχο τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και γίνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από τις 9 έως τις 13 Μαΐου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène και της LEO Pharma Hellas.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις στην ανοιχτή γραμμή ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του κοινού.

Καλώντας τον αριθμό 215 215 8523, από κάθε περιοχή της χώρας, οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν σε ποιους δερματολόγους μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση του δέρματος για τυχόν ύποπτες βλάβες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλείσουν εγκαίρως ραντεβού με το γιατρό.

Οι εξετάσεις θα γίνονται από 9 -13 Μαΐου 2016 στα ιδιωτικά ιατρεία των συμμετεχόντων δερματολόγων και στα εξωτερικά ιατρεία των Δερματολογικών Τμημάτων Νοσοκομείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

«Η πιθανότητα να αναπτύξει ο μέσος Έλληνας μελάνωμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του είναι αρκετά υψηλή. Κατά την εκστρατεία εξέτασης και ενημέρωσης του 2015, εξετάστηκαν 7.753 άτομα, έναντι σχεδόν 6.600 ατόμων το 2014 και η φετινή εκστρατεία φιλοδοξούμε να ξεπεράσει και πάλι τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο κ. Δ. Ρηγόπουλος, Καθηγητής Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας στη συνέντευξη τύπου.

Εάν παρατηρήσουμε στο δέρμα μας «καινούργιες» ή «περίεργες» βλάβες ή αλλαγή χρώματος ή σχήματος ή μεγέθους κάποιας ελιάς πρέπει να απευθυνθούμε αμέσως στο δερματολόγο.

Κι αν δεν προλάβεις να εξεταστείς δωρεάν αυτή την εβδομάδα, έχε υπόψη σου πως μπορείς να εξετάσεις δωρεάν τις ελιές σου όλο το χρόνο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i