Αυτό είναι το κλειδί για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο, σύμφωνα με έρευνα

Θες να πετύχεις έναν καλύτερο βραδινό ύπνο; Νέα έρευνα υποστηρίζει πως έχει βρει το κλειδί για καλύτερο βραδινό ύπνο και σε καλεί να μάθεις πως!

shutterstock_292934846

Ήθελες να πας για ύπνο στις 11 χθες το βράδυ, αλλά μετά πέρασες τρεις ολόκληρες ώρες στριφογυρνώντας στο κρεβάτι μέχρι τελικά να κοιμηθείς;  Το να πέσεις για ύπνο και να μην ξυπνήσεις στη διάρκεια της νύχτας αποτελεί ένα πρόβλημα για τους πολλούς από εμάς, αλλά υπάρχουν και καλά νέα: Μία νέα, εύκολη λύση μπορεί να διώξει μία και καλή τις αϋπνίες σου και να πετύχεις καλύτερο βραδινό ύπνο.

Η έρευνα για το βραδινό ύπνο

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Current Biology, αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη έκθεση στον ηλεκτρικό φωτισμό και η μικρότερη έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία τόσο στο να κοιμηθείς όσο και στο να ξυπνήσεις.

Όταν οι συμμετέχοντες της έρευνας πήγαιναν για κάμπινγκ, όμως, οι κιρκαδικοί ρυθμοί τους ουσιαστικά μηδενίζονταν, ενώ τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό τους (η πιο ακριβής ένδειξη για το βιολογικό μας ρολόι) εκτοξεύονταν νωρίτερα, τόσο όταν έπρεπε να ξυπνήσουν όσο και όταν έπρεπε να κοιμηθούν.

Το συμπέρασμα; Η περισσότερη έκθεση στο φυσικό φως του ηλίου βοηθάει το εσωτερικό σου ρολόι να προσαρμοστεί στις εποχικές αλλαγές και σου επιτρέπει να κοιμηθείς γρηγορότερα αλλά και να ξυπνήσεις νωρίτερα.

Η πρότασή μας: Την επόμενη φορά που λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων θα έχεις κλειστεί μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο, φρόντισε να κάνεις μία βόλτα 30 λεπτών για λίγο έξω στη φύση και να αναπνεύσεις λίγο καθαρό αέρα, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα απολαύσεις έναν καλό και ήσυχο βραδινό ύπνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i